Jokavuotinen ilmiö on täällä taas! MTV Uutiset live vieraili Töölön tapaturma-asemalla, joka täyttyi jälleen epäonnisista liukastuneista

Liukkaudesta johtuvat kaatumiset kuormittavat Töölön tapaturma-asemaa. 

Tukielin- ja plastiikkakirurgian toimialajohtaja Jarkko Pajarinen HUSista kertoo, miten talvisia kaatumistilanteita voi ennaltaehkäistä.

–  Tämä on jokavuotinen ilmiö. Ensimmäisen kerran, kun tulee liukkaat kelit pääkaupunkiseudulle, niin ne kyllä näkyvät sitten välittömästi Töölön sairaalassa ja muissa sairaaloissa, Pajarinen kertoi MTV Uutiset livessä.

Potilasmäärä liukkaalla kelillä on viimeisen parin päivän aikana kasvanut Pajarisen mukaan 50-60 prosentilla. Kuormitus johtaa vääjäämättä siihen, että hoitoon pääsy pitenee ja potilaat saattavat joutua odottamaan leikkausta pitkäänkin.

Pajarisen mukaan tapaturmat tapahtuvat yleensä työssäkäyville ihmisille, jotka liikkuvat paljon, ei niinkään iäkkäille eläkkeellä oleville.

Liukastumisen ehkäisemiseksi Pajarinen suosittelee tukevia, hyväpohjaisia jalkineita ja liukuesteitä, vaikkapa nastoja. Jos reitillään havaitsee selkeästi vaarallisen kohdan, kannattaa noudattaa erityistä varovaisuutta ja pyrkiä kiertämään kyseinen paikka.

– Mutta rajalliset ne keinot kyllä ovat.

Lue myös:

    Uusimmat