Kiira Korpi työstää toista kirjaansa – tämä oli ex-taitoluistelijan ensimmäinen ajatus, kun hän luki runokirjansa murska-arvion

Urheilutausta auttoi Kiira Korpea käsittelemään runokirjansa saamaa kritiikkiä – tuntuiko se silti julmalta? 3:11
Urheilutausta auttoi Kiira Korpea käsittelemään runokirjansa saamaa kritiikkiä – tuntuiko se silti julmalta?

Kiira Korpi kommentoi Viiden jälkeen -erikoishaastattelussa runokirjansa saamaa palautetta.

Entinen taitoluistelija Kiira Korpi teki hiljattain uuden aluevaltauksen ja koitti siipiiään kirjailijana, kun hän julkaisi maaliskuussa 2023 Hyppää vaan! - nimeä kantavan runokirjansa. 

Korpi vieraili keskiviikkona 18. huhtikuuta Viiden jälkeen -ohjelman erikoishaastattelussa, jossa keskusteltiin muun muassa hänen runokirjastaan ja sen saamasta palautteesta.

Kirja sai aluksi ristiriitaisen vastaanoton, eikä kovaltakaan kritiikiltä vältytty. Muun muassa Helsingin Sanomien kirjallisuuskriitikko Arttu Seppänen kirjoitti tiistaina 21. maaliskuuta julkaistussa arviossaan teoksen olevan "surkea runokirja".

Korpi kertoi Viiden jälkeen -sohvilla, että aluksi Seppäsen kynäilemä kritiikki herätti hänessä Ohhoh-ajatuksen. Pian esikoiskirjailijan mielen kuitenkin valtasi intuitio siitä, että tästä seuraa hyvää. Samaa sanoivat myös Korven ystävät.

– Muusikkoystäväni heti laittoivat viestiä, että hei, älä huoli, tämä kriitikko on tunnettu tällaisesta asenteestaan. Tästä poikii sinulle vielä hyvää, Korpi kertasi.

Hyvää Seppäsen kirjoittamasta arviosta ja sen saamasta laajasta huomiosta todella poiki. Korven kirja oli maaliskuun 13. myydyin kirja.

Paikoin kovasanainenkaan arvostelu ei onnistunut lannistamaan Korpea. Hän nimittäin paljasti, että seuraava runokirja on jo tekeillä.

– Minulla on itselläni sellainen ajatus, että jos olisi olemassa voimakirja-kategoria, niin nämä minun kirjani olisivat erityisesti voimakirjoja. Mutta sellaista kategoriaa ei ainakaan vielä ole, niin uskon, että se menee runokirjana, hän paljasti.

Urheilutausta auttoi Kiira Korpea käsittelemään runokirjansa saamaa kritiikkiä. Yllä olevalla videolla hän kertoo, miksi murska-arvio tuntui siitä huolimatta julmalta.


Lue myös:

    Uusimmat