Kiinan Suomen-suurlähettiläs kommentoi Ähtärin pandojen ahdinkoa MTV Uutisille: Lähetystö ryhtynyt toimeen tilanteen ratkaisemiseksi

Ähtärin pandat voidaan joutua palauttamaan ministeriön mukaan Kiinaan – näin vastaa eläinpuiston toimitusjohtaja 6:36
Video: Ähtärin pandat voidaan joutua palauttamaan ministeriön mukaan Kiinaan – näin vastaa eläinpuiston toimitusjohtaja.

Kiinan Suomen-suurlähettiläs Chen Li kommentoi Ähtärin pandojen tilannetta MTV Uutisille lähettämässään tiedotteessa.

Pandoja uhkaa palautus Kiinaan, mikäli Ähtärin eläinpuisto ei löydä lisää rahoitusta.

– Uskon, että monet tuntevat samalla lailla kuin minä olonsa monimutkaisiksi ja ristiriitaiseksi tämän raportin nähtyään, ja eivät toivo tällaista tilannetta tapahtuvan, Chen Li kirjoittaa.

Lähettiläs myös muistelee tekstissään pandojen saapumista Suomeen.

– Näiden kahden pandojen saapuminen Suomeen on erityisen tärkeä asia sekä Kiinalle että Suomelle, hän kirjoittaa.

– Lumi ja Pyry ovat tulleet muodostamaan kiinalaisten ja suomalaisten yhteistä aarretta, ja symboloivat Kiinan ja Suomen välistä ystävyyttä, Chen Li jatkaa.

Lähettiläs kertookin, että lähetystö on ryhtynyt toimiin pandojen säilyttämiseksi Suomessa.

– Pandemian aiheuttamien nykyvaikeuksien edessä Kiinan Suomen suurlähetystö on ehdottanut Suomessa toimivia kiinalaisia yrityksiä ja Suomessa asuvia kiinalaisten järjestöjä tarjoamaan apua kykyjemme puitteissa. Uskon, että huolenpitävät suomalaiset kiinnittävät huomiota heihin, ja auttavat heitä pääsemään vaikeuksista ylitse.

Suomen Kiinan-suurlähettiläs Leena-Kaisa Mikkola kertoi MTV Uutisille reilu viikko sitten, ettei asiaa ole noteerattu Kiinassa.

– Kiinalaisten taholta ei ole tullut viestejä eikä myöskään Kiinan mediassa asia ei ole ollut esillä, Mikkola kertoi.

Ähtärin eläinpuisto on kertonut tarvitsevansa seuraavan kahden vuoden aikana 900 000 euroa vuodessa, jotta Kiinasta vuonna 2018 tuodut Lumi ja Pyry pysyvät Suomessa.

Maa- ja metsätalousministeriöstä on puolestaan kerrottu, että valtio ei aio antaa eläinpuiston kaipaamaa avustusta.

Korjattu Kiinan Suomen-suurlähettilään nimi oikeaksi 18.11.2021 klo 8.35. Korjattu otsikosta kirjoitusvirhe kello 11.13.


Lue myös:

    Uusimmat