Mainos

Kiinan orjatyötutkimuksissa pidätetty lähes 150

Orjatyöskandaali tuli ilmi, kun satojen lasten vanhemmat pyysivät toimittajia tutkimaan lastensa katoamisia.

Kiinan poliisi on pidättänyt 147 ihmistä orjatyötutkimuksissa, jotka alkoivat kesäkuussa. Kiinan virallisen uutistoimiston Xinhuan mukaan tutkimusten yhteydessä on lisäksi määrätty 98 000 työnantajaa allekirjoittamaan työsopimus 1,5 miljoonan työntekijän kanssa.

Orjatyöskandaali tuli julkisuuteen, kun satojen lasten vanhemmat olivat esittäneet internetissä vetoomuksen ja pyytäneet toimittajia tutkimaan lastensa katoamisia. Monet lapsista oli siepattu tai myyty huijauksen avulla työhön tiilitehtaille Shanxin maakuntaan Pohjois-Kiinaan.

Tutkimuksissa on paljastunut Xinhuan mukaan, että orjatyöhön pakotetuista oli kehitysvammaisia yli 350. Tiilitehtaissa uhreja pahoinpideltiin ja heitä valvottiin koirien avulla.

Heinäkuussa tuomittiin kuolemaan shanxilaisen tiilitehtaan vartija, joka pahoinpidellyt kuoliaaksi tehtaan työntekijän. Tämä oli tovereineen tehnyt 14-16 tuntisia työpäiviä mitättömällä palkalla tai ilmankin palkkaa.

Aiemmin tässä kuussa viidessä tuomioistuimessa Shanxissa tuomittiin tutkimusten jälkeen 31 ihmistä vankeusrangaistuksiin, jotka vaihtelivat puolestatoista viiteen vuoteen.

Kiinan apulaistyöministerin Sun Baoshun mukaan juttuun sekaantuneita lähes sataa kommunistisen puolueen virkailijaa on rangaistu.

Jutun tutkimuksissa tarkastetuista tiilitehtaista, kaivoksista ja muista työpaikoista on 67 000 toiminut ilman viranomaisten lupaa, kertoi ministeri Sun.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.