Kiinan korkeimmasta vesiputouksesta paljastui nolo yllätys

Video paljasti vesiputouksen veden tulevan putkesta. Kohu sai viranomaiset tutkimaan tapausta.

Vaeltajan video paljasti Kiinan korkeimman vesiputouksen veden tulevan putkesta, kertoo BBC

Keskeyttämättömästi virtaavaksi vesiputoukseksi luonnehdittu 312 metriä korkea putous sijaitsee Henanin maakunnassa, Kiinassa. Suosittu turistikohde sijaitsee Yuntai-vuoren geopuistossa, joka on yksi UNESCO Global Geopark -kohteista.

Video on kiertänyt sosiaalisessa mediassa kerryttäen miljoonia katselukertoja kiinalaisissa somepalveluissa leviten myös muun muassa X-palveluun. Yuntain puistosta on kommentoitu puiston tehneen vain "pieniä muutoksia" kuivalle kaudelle, jotta vierailu sinne olisi vierailijoille vaivan arvoinen. 

Somekohu aiheutti tapauksesta tutkinnan

Videon aiheuttama somekohu sai paikalliset valtion virkamiehet tutkimaan tapausta. Virkamiehet kehottivat oppimaan tapauksesta ja tiedottamaan vierailijoita etukäteen muutoksista.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Puiston henkilöstö puolustautui toteamalla, että putoukseen ohjattu vesi on lähdevettä, eikä siten vahingoittaisi luonnollista maisemaa. 

Osa videon kommentoijista ymmärtää päätöstä, sillä ihmiset pettyisivät, jos eivät näkisi mitään. Toiset taas kyseenalaistivat toimet.

Ei kunnioita luontoa tai turisteja, eräs Weibon käyttäjä kommentoi videota.

Katso myös: Jeff löysi oman kotinsa Airbnb:stä – varoittaa muita lomahuijauksesta

Jeff löysi oman kotinsa Airbnb:stä – varoittaa nyt muita lomahuijauksesta 2:18
Jeff Branch perheineen oli asunut uudessa lukaalissa vasta nelisen kuukautta. Asunto kuitenkin pääsi yllättämään heidät lomamatkan aikana: mies sai viestin, jonka mukaan kotia on voinut vuokrata Airbnbssä!

Lähde: BBC

Lue myös:

    Uusimmat