Kiinalaiset uskovat horoskooppeihin yhä vahvasti – tällaiselta alkava härän vuosi näyttää: "Sisältää vähemmän vastoinkäymisiä"

Vuosi 2021 on kiinalaisen horoskoopin mukaan härän vuosi. Alkava vuosi on valoisa ja tuottelias ja sisältää vähemmän vastoinkäymisiä kuin päättynyt rotan vuosi. Vuosi on myös varovaisten päätösten ja pohdinnan aikaa. Rotan vuosi vaihtuu härän vuodeksi Kiinassa 11. helmikuuta.

Kiinan 12 eläinhoroskooppia lupaavat kaikki yleensä hyvää, ja kiinalaiset uskovat niihin yhä vahvasti vuosituhansien jälkeenkin. Astrologiaan turvaudutaan monissa tärkeissä elämäntilanteissa, kuten uuden yrityksen perustamisessa, avioliiton solmimisessa ja asuntoa valittaessa. Voisi hyvin sanoa jopa, että Kiinan valtionuskonto on taikausko.

Kiinalaisessa yhteiskunnassa tasapaino ja luonnonfilosofian "yin ja yang" ovat tärkeitä käsitteitä. Yhteiskunnallinen vakaus on valtaa pitävien tärkeä peruspilari, jota ei sovi järkyttää. Veneen keikuttajia ei suvaita.

Tästä on hyviä esimerkkejä viime ajoiltakin, kuten Wuhanista lähtenyt koronapandemia. Tällä hetkellä vankiloissa viruu ainakin kahdeksan hallitusta arvostellutta henkilöä.

Tunnetuin heistä, juristi ja journalisti Zhang Zhan tuomittiin joulukuun lopussa Shanghaissa neljän vuoden vankeusrangaistukseen, kun hän raportoi Wuhanin todellisesta tilasta. Hänet pidätettiin jo toukokuussa provokaatiosta ja riidan kylvämisestä.

Maailmalle 1,4 miljardin asukkaan Kiina on viestittänyt saaneensa koronan maassa hallintaan ja aloittaneensa massiiviset rokotukset. Uusia koronatapauksia on kuitenkin raportoitu monissa maakunnissa, tosin Taiwanin television mukaan virukset ovat nykyisin ulkomaalaisten mukanaan tuomia.

Länsimaisesta mediasta tuntuu uskomattomalta, että koronan leviäminen olisi kyetty estämään maailman väkirikkaammassa maassa, kun se leviää jopa Etelämantereella.

Kiinalaiseen horoskooppiin uskotaan ympäri maailmaa

Mutta kiinalainen horoskooppi ei ole vain kiinalaisten yksinoikeus. Siihen uskotaan ympäri maailmaa ja monet muutkin Aasian johtajat käyttävät sitä apunaan päätöksen teossa. Mutta minkälainen otus härkä sitten on?

Se on 12 horoskooppimerkistä toinen eläin kiinalaisessa astrologiassa. Kerrotaan, että sen piti olla ensimmäinen, mutta juonikas ja liukasliikkeinen rotta, ehti pujahtaa sen ohi ensimmäiseksi.

Härän vuonna syntyneet ihmiset ovat kärsivällisiä ja luottamusta herättäviä, mutta saattavat ääritilanteissa suuttua raivokkaasti. Härät vihaavat epäonnistumista ja vastustusta, mutta heidän kanssaan on yleensä helppo tulla toimeen.

Kuluisia härän vuonna syntyneitä ovat muun muassa Barack Obama, Margaret Thacher, Robert F. Kennedy, Napoleon, Saddam Hussein, Pol Pot, Pablo Escobar sekä Cristiano Ronaldo, George Clooney ja prinsessa Diana

Juttua korjattu 02.01.2021. Alkanut vuosi muutettiin alkavaksi vuodeksi. 

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja