Mainos

Kiinalainen yliopisto kielsi joulunvieton – "liian tyylitöntä"

Kiinassa maan koilisosassa sijaitseva yliopisto on kieltänyt joulun, koska se on yliopiston mukaan tyylitön länsimainen juhla, joka ei istu maan omiin perinteisiin. 

Yliopisto laittoi opiskelijansa katsomaan paikallisen median mukaan joulunvieton sijaan propagandaelokuvia. Yliopisto on valtion omistama ja se sijaitsee Xianin kaupungissa. Yliopiston kampusalueelle on ripustettu erilaisia julisteita, joissa lukee muun muassa "Ahkeroikaa Kiinan pojat ja tyttäret, vastustakaa kitchiä länsimaista juhlaa" ja "Uhmatkaa länsimaisen kulttuurin leviämistä". 

Paikalliselle uutislehdelle annetun haastattelun mukaan opiskelijoita oli uhattu rangaistuksella, jos nämä eivät olisi osallistuneet kolmetuntisen propagandaelokuvan katsomiseen. 

Yliopiston lisäksi Wenzhoun-kaupunki Zhejiangin itäisessä maakunnassa on kieltänyt joulunvieton kouluissaan ja päiväkodeissaan, kertoo uutistoimisto Xinhua.

Joulu ei kuulu Kiinassa perinteisiin juhlapyhiin, mutta sen suosio on viime vuosina kasvanut. Erityisesti kaupunkialueilla nuoret juhlistavat joulua ja koristelevat kotejaan. Länsimainen kulttuuri, ja erityisesti amerikkalainen kulttuuri, on suosittua kiinalaisten koulutettujen nuorten keskuudessa. Se on aiheuttanut ajottaista epämukavuutta maata hallitsevassa kommunistipuolueessa.


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.