Ethiopian Airlines ja Kiina panivat Boeing 737-koneet lentokieltoon sunnuntain turman jälkeen – Norwegian jatkaa konemallin käyttöä

Lentoyhtiö Ethiopian Airlines on laittanut lentokieltoon Boeingin 737 MAX 8 -tyypin koneet. Lentoyhtiö kertoi Twitterissä, että sunnuntaina sattuneen lentoturman seurauksena koneet ovat lentokiellossa toistaiseksi.

– Vaikka emme vielä tiedä onnettomuuden syytä, päätimme laittaa laivueen lentokieltoon ylimääräisenä turvatoimena, yhtiön lausunnossa sanottiin.

Myös Kiina on määrännyt kotimaan lentoja hoitavat yhtiöt keskeyttämään lennot Boeingin 737 MAX 8 -konetyypillä.

Samaa mallia oleva kone putosi sunnuntaina maahan Etiopiassa ja lokakuussa Indonesiassa, molemmissa tapauksissa vain jonkin aikaa nousun jälkeen. Etiopian turmassa kuoli 157 ihmistä, Indonesiassa 189.

Kiinan ilmailuviranomaiset ilmoittivat lausunnossaan, että koneilla ei saa lentää maanantaina iltakuudesta eteenpäin paikallista aikaa. Lentämistä voi jatkaa vasta, kun tarvittavat turvallisuusselvitykset on tehty.

Kiinan viranomaiset kertoivat myös, että he aikovat olla yhteydessä Yhdysvaltain ilmailuviranomaisiin ja Boeing-yhtiöön. Kiina on amerikkalaislentoyhtiölle tärkeä markkina-alue.

Norwegian jatkaa lentämistä

Sen sijaan norjalainen lentoyhtiö Norwegian kertoi Twitterissä, että sen kaikki 737 MAX -sarjan koneet jatkavat lentämistä normaalisti. Yhtiö viestitti myös olevansa tiivisti yhteydessä Boeingiin ja seuraavansa heidän ohjeitaan ja suosituksiaan.

Finnairilla ei ole omassa laivastossaan kyseisiä koneita. 

Ethiopian Airlines -yhtiön pääjohtaja Tewolde GebreMariam kertoi, että koneen lentäjä oli ilmoittanut lennonjohdolle ongelmista ennen turmaa. Lentäjä oli ongelmien vuoksi halunnut kääntyä takaisin lähtökentälle.

Sunnuntain turmassa menehtyi kahdeksan Kiinan kansalaista. Turmakoneessa oli yhteensä yli 30 eri maan kansalaisia.

Lue myös:

    Uusimmat