Jouni Ermala lensi Boeingin kohuttua turmakonemallia samana päivänä, kun lentokielto astui voimaan: "Se on varsin viisas ratkaisu"

Norwegian-lentoyhtiön kapteeni Jouni Ermala ei ole huolissaan Boeing 737 Max 8 -lentokonemallissa tutkittavista ongelmista. Ermala vieraili torstaina MTV Uutiset Livessä.

Lentokonevalmistaja Boeing ja ilmailuviranomaiset ympäri maailmaa asettivat mallin lentokieltoon maaliskuun puolivälissä. 10. maaliskuuta Ethiopian Airlinesin kone syöksyi maahan vain minuutteja sen jälkeen, kun se oli noussut Addis Abebasta. Kaikki koneessa olleet 157 ihmistä kuolivat turmassa.

Viime syksynä Lion Airin kone syöksyi mereen niin ikään vain minuutteja nousemisen jälkeen.

Molemmat onnettomuuskoneet olivat juuri Boeing 737 Max 8 -lentokoneita.

Lensi kohukonetta samana päivänä, kun lentokiellosta tiedotettiin

Ermala lensi viimeksi kyseistä konemallia samana päivänä, kun tieto mallin väliaikaisesta lentokiellosta tuli.

Hän kertoi, ettei uutinen tullut yllätyksenä toisen onnettomuuden jälkeen.

– Se on varsin viisas ratkaisu, että näin tehtiin. Silloin saadaan työrauha viranomaiselle ja valmistajalle selvittää onnettomuuksien syitä ja johtopäätökseen tullessaan tarvittavat toimenpiteet suoritetaan.

Ermala kertoo, että koneen käsittely ei lentäjän näkökulmasta eroa valmistajan aiempien mallien lentämisestä.

Ermala ei kuitenkaan ole huolestunut tämänhetkisestä tutkinnasta.

– En ole varsinaisesti huolissani. Kyllä lentoyhtiöt, valmistajat ja viranomaiset kaikki yhdessä pitävät lentoturvallisuutta ehdottomasti tärkeimpänä elementtinä toimialalla ja tekevät töitä vääjäämättä sen eteen, että lentoturvallisuus saadaan maksimoitua.

Katso koko haastattelu pääkuvan paikalla olevalta videolta.

Lue myös:

    Uusimmat