Mainos

Kiina esti viestisovellus WhatsAppin käytön – Paloiko hallituksen pinna salattuihin viesteihin?

Kiinan hallitus on estänyt maassa viestisovellus WhatsAppin käytön.

Heinäkuussa Kiinan hallitus esti WhatsAppin käyttäjiä lähettämästä valokuvia ja videoita Kiinassa. Nyt näyttää siltä, että sovellus ei toimi maassa enää lainkaan, verkkojulkaisu Engadget kertoo.

Pariisilaisen WhatsAppin tilannetta Kiinassa seuraavan yrityksen Symbolic Softwarein edustaja Nadim Kobeissi kertoi verkkojulkaisu The Vergelle, että Kiinan hallituksella kesti todennäköisesti jonkin aikaa selvittää, miten kiertää WhatsAppin palomuuri ja salattu protokolla, jota WhatsApp käyttää tekstiviestien lähettämiseen.

Nyt tavoitteeseen on ilmeisesti päästy, sillä maanantaihin mennessä WhatsAppin blokkaus maassa on tavoittanut lähes kaikki kansalaiset.

Viestien salaus oli liikaa?

Engadgetin mukaan WhatsAppin vastikään julkaisema viestien täydellinen salaus oli luultavasti syy, miksi Kiina kohdisti blokkauksen viestisovellukseen.

Estämällä kansalaisia käyttämästä suojattuja sovelluksia, kuten WhatsAppia, Kiina todennäköisesti haluaa pakottaa kansalaiset käyttämään vaihtoehtoisia sovelluksia, joita se voi helposti seurata. Esimerkiksi WeChat tarjoaa Kiinan hallitukselle käyttäjänsä henkilökohtaiset tiedot.

WhatsAppin omistava Facebook ei suostunut kommentoimaan tilannetta The New York Timesille. Myös Facebookin pääsivusto ja sovellus on estetty Kiinassa.

***

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.