Kierrätä turhat tavarat – näin erottelet roinan tarpeellisesta

Syksy on hyvää aikaa raivata kaappeihin lisätilaa. Hyödynnä kirpputoreja, sosiaalisen median kierrätysryhmiä sekä siivouspäiviä tarpeettomista tavaroita päästäksesi.

Pursuavatko kaappisi vanhoja vaatteita ja muuta tavaraa, jonka olemassaoloa et oikeastaan muistanutkaan? Tilanpuute voi olla merkki siitä, että tavaravuorta kannattaisi karsia.

Popsugar.com listasi kysymykset, jotka kannattaa käydä läpi, jos tavaroista luopuminen tuntuu vaikealta tai jopa mahdottomalta. Näiden vinkkien avulla erotat tarpeelliset tavarat kierrätykseen joutavista.  

Oletko käyttänyt tavaraa viimeisen vuoden aikana?

Jos vastaus on ei, on aika viedä tavara kierrätykseen.

Jos näkisit tuotteen juuri nyt kaupan hyllyllä, ostaisitko sen heti epäröimättä?

Jos et ostaisi, mihin oikeastaan tarvitset sitä nytkään?

Säästeletkö tavaraa vain, koska et halua heittää rahojasi hukkaan?

Kirpputorilla voit saada osan rahoistasi takaisin. Käyttämättömän tavaran kierrättäminen ei ole rahanhukkaa, sillä heitit rahaa hukkaan jo siinä vaiheessa, kun ylipäätään ostit tarpeettoman tavaran.

Onko sinulla useampi samanlainen esine samaa käyttötarkoitusta varten?

Jos on, mihin tarvitset niitä kaikkia? Eikö yksi riittäisi?

Onko sinulla realistisia käyttötarkoituksia esineelle?

Älä selittele itsellesi, että tarvitset tavaraa ehkä joskus jossain. Tee sen sijaan konkreettinen käyttösuunnitelma tavaralle. Jos et pysty siihen, et luultavasti tarvitse koko tavaraa.

Aiotko oikeasti korjata rikkinäisen tavaran?

Kertyykö kaappeihisi tavaroita, jotka aiot kyllä korjata jossain vaiheessa? Korjaa ne heti, tai hankkiudu romusta eroon. 

Lähde: popsugar.com

Lue myös:

    Uusimmat