8 asiaa, joita ei tulisi koskaan löytyä kenenkään kotoa

Kotiin kertyy kuin huomaamatta ylimääräistä tavaraa. Muutamalla nyrkkisäännöllä koti pysyy kuitenkin helposti siistinä, eikä kaaos pääse yllättämään.

Ammattijärjestäjien suosio on kasvanut vauhdilla Suomessakin. Yhä enemmän puhutaan myös tavaroiden karsimisesta, yksinkertaisemmasta elämästä ja kodin siisteydestä.

Kenelläpä ei olisikaan aina jotain kaappia kodissaan, joka vaatisi inventaariota? Varsinkin joulun pyhien jälkeen monen kotiin on taas kuoriutunut lahjapaketeista uutta tavaraa. Nyt on siis oiva hetki käydä läpi kierrätykseen kelpaavat esineet uuden vuoden alkamisen kunniaksi.

Käy läpi ainakin nämä Popsugarin listaamat kohteet:

1. Kaikkia muistoja lapsuudesta

Ala-asteen koulutodistusten selailu on nostalgista puuhaa, mutta tarvitsetko niitä todella? Muistot säilyvät sinulla ilman vinoja paperipinoja. Säilytä muutama muistoesine, kuten lempipehmolelu tai hymytyttö/-poikapatsas, mutta ethän varastoi koko lapsuuttasi nurkissasi? Nyt on viimeistään aika päästää irti!

2. Muistot entisestä seurustelukumppanistasi

Jos olet sitä ihmistyyppiä, joka säilöö ensitreffien leffalippuja tai valokuva-automaatissa otettuja kuvia, on aika käydä läpi muistoarkkusi. Entisistä suhteista, varsinkin ikävästi päättyneistä, ei ole syytä säilyttää kipeitä muistoja.

3. Vanhat aikakaus- ja sanomalehdet

Lehdet kerääntyvät todella helposti kotiin ja valtaavat hyllyt, korit ja tv-tason. Kun olet lukenut lehtesi, laita se kierrätykseen. Jos haluat välttämättä säästää hyviä artikkeleita, leikkaa ne talteen. Et varmasti kaipaa koko lehteä.

4. Sisustusesineet, joita et oikeasti rakasta

Pidä vain ne Mariskoolit, kynttiläkipot ja muut koriste-esineet, joita todella rakastat. Miksi säilyttäisit suljettujen kaappien ovien takana tavaroita, jotka tulevat tuskin koskaan näkemään päivänvaloa? Niinpä.

5. Harrastusvälineet, joita et enää käytä

Jokaiselta löytyy varmasti kotoa rullaluistimet, öljyvärit tai vaikka kangastilkkuja, joista suunnittelit askartelevasi jotain. Jos luulet, ettet tule lähiaikoina innostumaan näistä tavaroista, laita ne kiertoon eteenpäin.

6. Kirjat, jotka olet jo lukenut

Jos luulet, ettet enää halua lukea kirjaa toista kertaa, laita se kierrätykseen tai myy eteenpäin. Joitain teoksia jaksaa kuluttaa useampaan kertaan, mutta useimmiten kerta riittää. Miksi siis säilöä kirjoja vain pölyä kerätäkseen?

7. Vanha elektroniikka

Vanhat Nokiat ovat tunnetusti kestävää teknologiaa, mutta mieti, tarvitsetko entisiä kännyköitäsi enää. Siivoa myös ylimääräiset johdonpätkät, laturit ja rikkinäiset kuulokkeet kierrätykseen.

8. Käyttämättömät vaatteet

Monelle vaatekaapin läpikäynti silloin tällöin on tuttua puuhaa, mutta milloin olet viimeksi käynyt läpi kenkäsi tai takkikokoelmasi? Lähes puhki kuluneet tai huonosti istuvat kengät jäävät usein kaappiin pölyttymään, vaikka tuskin tulet oikeasti koskaan niitä enää käyttämään. Takkivarasto olisi myös hyvä ratsata esimerkiksi kauden vaihtuessa. Jätä kaappiisi vain ne yksilöt, joita oikeasti käytät.

 

Lähde: Popsugar

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja