Kiemungille syyte kiihottamisesta kansanryhmää vastaan – Syyttäjä: Blogissa paneteltiin ja solvattiin islaminuskoisia

Syyttäjä on nostanut syytteen Terhi Kiemunkia (ps.) vastaan. Syyte tuli kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Syyttäjän mukaan Kiemungin blogikirjoituksessa paneteltiin ja solvattiin islaminuskoisia.  

Kiemunki itse pyysi tutkimaan, ovatko hänen kirjoituksensa lain mukaan rangaistavia. Hän on kuitenkin kiistänyt esitutkinnassa syyllistyneensä rikokseen.  

Pääsiäisen jälkeen Pirkanmaan perussuomalaisten piirihallitus erotti Kiemungin varapuheenjohtajan tehtävästä luottamuspulan vuoksi. Kiemunki on kuitenkin yhä kansanedustaja Lea Mäkipään (ps.) eduskunta-avustaja.  

Valtionsyyttäjä Jorma Äijälä kertoo, että itsestä tehdyt tutkintapyynnöt ovat poikkeuksellisia.  

– Vaikea sitten sanoa tarkoitusperiä, mitä siellä taustalla on.

Itsestä tehduille tutkintapyynnöille kritiikkiä

Valtakunnansyyttäjä Matti Nissinen nosti jo viime keväänä esiin, että itsestä tehdyt tutkintapyynnöt ruuhkauttavat järjestelmää. Hän kertoi, että tällaiset pyynnöt eivät ole toivottavia syyttäjälaitoksessa.  

Nissinen sanoi totesi keväällä, ettei rasismia tai muita ismejä voida määritellä nojaamalla rikoslakiin. Nissisen mukaan syyttäjälaitoksen tehtävä ei ole ryhtyä yleiseksi moraalinvartijaksi.  

– Rikoslaki ei ole arvoja ja ismejä määrittävä oikeuslähde. Mitä voidaan yhteiskunnassa muuten pitää moitittavana, niin luojan kiitos kaikkea sitä ei ole määrätty rikoksella rangaistavaksi. Se pitäisi jokaisen ymmärtää oman sivistyksensä perusteella, Nissinen sanoi tällöin STT:lle.  

Eduskunnassa keskusteltiin eilen ääriliikkeistä Suomessa.

Eduskunta tuomitsee ääriliikkeiden väkivallan 3:14

Lue myös:

    Uusimmat