Seurapomo paljasti Jarmo Kekäläisen avuntarjouksen potkujen jälkeen – tästä syystä suomalainen sai väistyä

Jarmo Kekäläisen 11 vuotta kestänyt aika Columbus Blue Jacketsin GM:nä päättyi torstaina potkuihin. Seuran kiekkotoimintojen johtaja John Davidson nosti lehdistötilaisuudessa esiin joukkueen huonot tulokset.

Kekäläinen kuuli potkuistaan keskiviikkona tapaamisessa Davidsonin kanssa. Torstaina lehdistötilaisuudessa puhuneen Davidsonin mukaan Kekäläinen halusi mahdollisuuden kertoa asiasta ensin perheelleen ja soittaa myös joillekin ihmisille Blue Jacketsin jääkiekkotoiminnoissa. Torstaiaamuna asiasta kerrottiin ensin joukkueen valmentajille ja sitten muulle henkilökunnalle ja pelaajille. 

– Viestimme oli, että muutos on tehty. Tämä on prosessi, jonka läpi menemme, jotta kehittyisimme paljon paremmaksi jääkiekkoseuraksi, yhtenäiseksi jääkiekkoseuraksi, Davidson sanoi.

– Olemme kehittyneet tietyissä asioissa, mutta meidän täytyy kehittyä monilla osa-alueilla. Aletaan hommiin.

Davidson perusteli Kekäläisen potkuja riittämättömillä tuloksilla. Itäisen konferenssin viimeisenä majaileva Blue Jackets on ollut tällä kaudella yksi sarjan heikoimmista joukkueista. Viimeksi se pelasi NHL:n pudotuspeleissä vuonna 2020. Kaikkiaan joukkue pelasi Kekäläisen 11 vuoden aikana pudotuspeleissä viidesti.

– Tämä on vaikea päivä minulle, koska Jarmo Kekäläinen on ystävä ja todella viisas ja lahjakas manageri. Tuloksemme eivät valitettavasti ole olleet riittävän hyviä. ME kaikki, minä kiekkotoimintojen johtajana mukaan lukien, olemme vastuussa tästä, Davidson sanoi. 

– Vaikka joukkueemme kehittyy ja meillä on nuoria, lupaavia pelaajia, kävi selväksi, että tarvitsemme uuden johtajan, kun käännämme sivua.

Davidson kiitteli vuolaasti Kekäläistä ja kertoi tämän tarjoutuneen jopa auttamaan seuraa lähestyvän siirtorajan toimien kanssa.

– Jarmo on todellinen ammattilainen. Puhuimme jopa siitä, mitä hän on keskustellut muiden seurojen kanssa. Joten jos tarvitsee, voimme vain soittaa hänelle. Hän on mahtava.

 

Lue myös:

    Uusimmat