Makuja-keittiössä leivottiin tiistaina herkullisia sitruunakieppuja.
Huomenta Suomen Makuja-ohjelmassa leivottiin tiistaina alkavan kevään kunniaksi suussa sulavia sitruunalla täytettyjä pullia eli sitruunakieppuja. Makuja-keittiön oma sokerileipuri Jenni Höijer valmisti pulliin herkullisen sitruunaisen vaniljakreemitäytteen. Tärkeintä pullien leivonnassa on Höijerin mukaan tietysti äärimmäisen hyvä taikinan vaivaus. Tällöin saadaan aikaan maukas ja hyvinleipoutuva pulla. Myös aineksiin on syytä kiinnittää huomiota.
– Suosittelen, että pullataikinan leivonnassa käytettäisiin ihan aitoa voita, koska mielestäni se on yksi tärkeimmistä tekijöistä pullan hyvän maun ja mehukkuuden kannalta. Ja tietysti reilusti saa olla kardemummaa, Höijer vinkkasi
Täytettä ei pulliin kannata tunkea liikaa, koska silloin se pursuaa niistä yli uunikypsennyksen aikana. Katso videolta lisää Jennin pullavinkkejä ja kokeile reseptiä kotona:
Sumo video id
(MTV3)