Ketä Kalevalan naisista muistutat? Testaa!

Kansalliseepoksemme Kalevala on täynnä vahvoja, omaleimaisia naishahmoja.

Aino, Mielikki, Kyllikki, Ilmatar, Louhi, Lemminkäisen äiti... Kalevalasta tutut naiset huokuvat lukuisia mielenkiintoisia kohtaloita ja tarinoita.

Joukahainen lupaa sisarensa Ainon puolisoksi vanhalle Väinämöiselle, mistä Ainon äiti ilahtuu. Nuori neito kavahtaa ajatusta avioliitosta vanhan miehen kanssa ja mieluummin hukuttautuu epätoivoisena.

Ylpeä ja kaunis Kyllikki saa miehet ihastumaan itseensä. Lemminkäinen ryöstää Kyllikin vaimokseen, mutta topakan naisen ja naissankarin liitto on tuhoon tuomittu.

Lemminkäisen rakastava äiti puolestaan tekee mitä vain poikansa takia, joka äitinsä varoitteluista ja neuvoista huolimatta ajautuu toistuvasti vaikeuksiin.

Metsästäjien saaliit ovat riippuvaisia Mielikin, metsän emännän, anteliaisuudesta.

Pohjolan emäntä, Louhi, on oikea matriarkka. Vahva emäntä herättää pelon sekaista kunnioitusta. Tyttärensä kättä tavoittelevilla miehillä Louhi teettää mahdottomalta vaikuttavia tehtäviä saadakseen selville, kuka on neidon arvoinen.

Pohjolan tytär  lumoaa miehet kauneudellaan, mutta ei suostu kenen tahansa vaimoksi. Lopulta hän valitsee rehellisen ja ahkeran Ilmarisen.

Ketä heistä sinä muistutat? Taiteilija Sirpa Hirvikallion laatimaan leikkimieliseen testiin pääset klikkaamalla tästä.

Lähde Kalevalaseura.fi

Kalevalan satuihin uskottu vielä viime vuosisadalla

Tietokirjailija Kirsti Mäkisen mukaan monet Kalevalan uskomuksista on synkkää luettavaa. Katso Mäkisen kiinnostava haastattelu Huomenta Suomessa Kalevalan päivänä vuonna 2012:

Lue myös:

    Uusimmat