Mannerheimin syntymäkodilla on hirvittävä historia: ”Hän nääntyi nälkään”

3:19
Aavedata-ryhmän jäsenet esittelevät, kuinka kummituksia ja yliluonnollisia asioita metsästetään.

Aavedata-ryhmä kuulee kartanonrouvan hirvittävästä kohtalosta Mannerheimin synnyintalossa.

Uutuussarja Aaveiden jäljillä tuo suomalaisten yliluonnollisten ilmiöiden tutkimuksen televisioruutuihin. Ohjelman keskiössä on Aavedata, joka on yliluonnollisten ilmiöiden tutkimusryhmä, jonka ytimessä ovat veljekset Jupe ja Marko Keskitalo.

Vuonna 2011 perustettu ryhmä tekee tutkimusta pääasiassa historiallisissa kohteissa, joissa ihmiset ovat kokeneet paranormaalia toimintaa. Tavoitteena on taltioida ihmisten kokemia, paranormaaleja tapahtumia modernin teknologian avulla.

Sarjan viidennessä jaksossa tutustutaan varsinaissuomalaiseen Louhisaaren kartanolinnaan, joka tunnetaan parhaiten marsalkka Mannerheimin synnyinkotina.

Kartanolinnan tunnetuin kummitustarina on hyytävä. 1700-luvulla kartanoa isännöi menestyksekkäästi isäntä Herman Fleming. Opas Camilla Adolfssonin mukaan hänet kuitenkin tunnettiin myös julmana ja mustasukkaisena miehenä

Kertomusten mukaan Flemingin toinen vaimo Anna Sofia koki miehensä käsissä hirvittävän kohtalon. 

Anna Sofian kerrotaan olleen hyvin kaunis, ja Fleming mustasukkaisuudessaan otti tavakseen sulkea vaimon kolmannen kerroksen pieneen koppiin aina pois matkustaessaan. 

– Sanotaan, että hän kuoli sinne, kun tuon pienen ikkunan läpi hänelle piti antaa ruokaa. Kerran mies oli unohtanut antaa hänelle ruokaa, ja hän nääntyi nälkään sinne.

Historiankirjoissa Anna Sofian on merkitty kuolleen kuumetautiin, mutta hänen hautapaikastaan ei ole tietoa. Onnettoman vaimon on uskottu jääneen kummittelemaan kuolinkartanoonsa.

Aaveiden jäljillä torstaisin Subilla klo 22

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja