"Kesti 35 vuotta tajuta, että olen pelannut Unoa väärin" – tiesitkö tästä suositun korttipelin säännöstä?

Uno-korttipelin oikeaoppiset säännöt eivät välttämättä ole kaikille tuttuja. Nyt eräs nimenomainen sääntö on herättänyt huomiota sosiaalisessa mediassa.

Uno on monelle tuttu korttipeli jo lapsuudesta, mutta tiesitkö, että olet saattanut pelata sitä koko ajan omilla säännöilläsi? Jo aiemmin on kerrottu siitä, kuinka moni luulee voittavansa Unon viimeisen kortin pelattuaan. Tosiasiassa – ihan oikeiden sääntöjen mukaan – pelin voittaa vasta kerättyään 500 pistettä itselleen.

Nyt maailmalla on uutisoitu viraaliksi levinneestä Facebook-päivityksestä, jonka jakanut LaToya McCaskill Stallings paljasti monelle täysin uutta tietoa suositusta korttipelistä.

Nosta 4 -korttia ei saa lyödä noin vain

On tietysti täysin sallittua pelata mitä tahansa peliä omilla, pelaajien kesken sovituilla säännöillä, mutta Stallingsin jakama huomio on hauskaa nippelitietoa peliä pelaaville.

Lisäksi tämä sääntö on tullut yllätyksenä monelle. Naisen päivitystä onkin jaettu jo yli 120 000 kertaa.

Stallingsin päivitys paljastaa nimittäin, ettei Nosta 4 -korttia saa lyödä pöytään ihan milloin huvittaa vain kanssapelaajaa kiusatakseen. Tämän lisäksi kortin väärin pelannutta voidaan rangaista – mutta niin voidaan rangaista sitäkin, joka syyttää kortin pelannutta huijauksesta väärin perustein. Vieläkö pysyt mukana?

Jos päivitys ei näy, voit katsoa sen täältä

"Kesti 35 vuotta tämän maan päällä tajuta, että olen pelannut Unoa väärin lapsesta asti."

Näin Stallings kirjoitti päivityksessään:

– Kesti 35 vuotta tämän maan päällä tajuta, että olen pelannut Unoa väärin lapsesta asti. Tiesittekö te kaikki, että saat pelata Nosta 4 -kortin vain, jos sinulla ei ole muita pelattavia kortteja? Ja jos epäilet, että joku on pelannut tämän kortin väärin, hänen pitää näyttää korttinsa. Ja jos hän todella on pelannut väärin, hänen pitää nostaa neljä korttia, mutta jos ei, hänet haastaneen henkilön pitää nostaa kuusi korttia? 

Valaistuksen hetken nainen koki luettuaan tylsistyneenä Unon säännöt.

– Okei, olin tylsistynyt ja minulta loppuivat asiat, joita lukea, joten päätin lukea sääntökirjan. 2018 tulee olemaan valaistuksen vuosi minulle, voin tuntea sen, Stallings hehkuttaa.

Stallings jakoi kuvan säännöistä väitteensä tueksi.

"Minulla ei ollut aavistustakaan"

Tieto todella tuli monelle yllätyksenä, ja sai ällistyneet Unon pelaajat kommentoimaan hämmästyksestä – ja myöntämään, että hekin ovat pelanneet korttipeliä väärillä säännöillä.

– Kiitos, kun jaoit tämän! Minulla ei ollut aavistustakaan, myönsi Stephanie Tenesa Weatherby.

– Kun pelasin ensimmäistä kertaa aviomieheni perheen kanssa, minulle kerrottiin tämä. Minut haastetaan jatkuvasti, koska he luulevat, että huijaan, kertoi Kellye Gill.

– No, hitto, olen pelannut väärin. Mutta en aio vaihtaa (tapojani), totesi Moe White-Craddieth.

– Mitä???? Olemme kaikki pelanneet väärin, huudahti LaWanda Campbell.


Ja nyt kun Uno on käsitelty, voit tarkistaa, ovatko Monopolyn säännöt hallussa


***

Lue myös:

    Uusimmat