Olet aina pelannut Unoa väärin – näin suositussa korttipelissä oikeasti voitetaan

Luulitko, että Unossa voittaa pelaamalla kätensä tyhjäksi? Silloinhan vasta aletaan laskea pisteitä!

Uno on monille tuttu korttipeli ja toiset ovatkin ehkä kasvaneet pelin parissa ja pelaavat sitä yhä. Liikkeellä on kuitenkin harhakäsityksiä siitä, miten peli itseasiassa voitetaan. Usein nimittäin kuvitellaan, että peli loppuu, kun ensimmäinen pelaaja saa pelattua viimeisen kortin kädestään. 

Pelin sääntöjen mukaan voittaja on ensimmäinen pelaaja, joka saa kerättyä yhteensä 500 pistettä. Pisteitä kertyy silloin, kun pelaaja pääsee eroon kaikista korteista ennen muita pelaajia. Pisteitä lasketaan kierroksen voittajalle kaikista niistä korteista, jotka kanssapelaajilla ovat kierroksen loppuessa vielä käsissään. 

Numerokortista saa pisteitä arvonsa mukaan, Ohituskortista saa 20 pistettä, Suunnanvaihtokortista saa 20 pistettä, Nosta kaksi -kortista saa 20 pistettä, Villistä kortista saa 50 pistettä ja Villi + nosta neljä -kortista saa 50 pistettä. 

Kun kierroksen pisteet on laskettu, jaetaan pelaajille uudet kädet. Pelaamista siis jatketaan niin monta kierrosta, kunnes joku pelaajista saa ensimmäisenä kerättyä kasaan yhteensä 500 pistettä. 

Jos peliä haluaa pelata pikapelinä, voidaan tietysti sopia, että ensimmäisenä korteistaan eroon päässyt voittaa pelin.

Lähde: Simplemost

***

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja