Kestääkö Kalle Rovanperä paineet? Jari-Matti Latvala: "Tiedän, että siinä alkaa jalat tutista"

3:16
Jari-Matti Latvala löysi Kalle Rovanperän tilanteessa samaa kuin omalla urallaan

Toyotan tallipäällikkö Jari-Matti Latvala oli jopa yllättävän tyynellä tuulella lauantai-iltana Viron MM-rallin huoltoalueella Tartossa.

Latvalan tiimin nuori tähtikuski Kalle Rovanperä on kiinni uransa ensimmäisessä voitossa. Ennen sunnuntain kuutta erikoiskoetta Rovanperän johtoasema on 50,7 sekuntia ennen Hyundain Craig Breenia.

– Aamulla Kallella oli kovat hyökkäykset ja ne onnistuivat. Sitten iltapäivällä sai vähän jo varmistella. Matkaa on kuitenkin sen verran vähän huomenna, että Kallen ei tarvitse ihan kaasu pohjassa ajaa. Luotan siihen, että hän hallitsee tilanteen, Latvala sanoi MTV Urheilulle.

– Kalle on hyvä paineen alla. En ole sillä tavalla huolissani. Tiedän silti itse, että kun ajaa viimeisen erikoiskokeen lähtöä kohti, siinä alkaa jo jalat tutista.

Jos Rovanperä voittaa, tulee jyväskyläläisestä MM-sarjan kautta aikain nuorin osakilpailuvoittaja.  Edellinen ennätys on juuri Latvalan nimissä. Tuurilainen oli 22 vuoden ja 313 päivän ikäinen juhliessaan voittoa Ruotsissa vuonna 2008. Rovanperä puolestaan täyttää lokakuun alussa 21 vuotta.

Latvalalla tuli omat muistot mieleen, kun tiimipomo jännitti Rovanperän suorituksia lauantaina.

– Minulla on tässä illan aikana tullut vähän samanlaiset fiilikset, kun itse voitin aikanaan Ruotsissa. Tilanne oli vähän samanlainen. Lähtöpaikka oli hyvä ja hankala Monte Carlon kisa alla. Sitten sain ensimmäisen päivän aikana tuntuvan kaulan, Latvala muisteli.

– Nyt Kalle on tavallaan samassa tilanteessa. Hän otti perjantaina johdon ja sai tehtyä tänä aamuna tarvittavan eron. Nyt hän on menossa kohti ensimmäistä voittoa. Varmaan Kallenkin osalta huomenna alkaa jännitystä tulla.

Latvala puolestaan valloitti ennätyksen edesmenneeltä Henri Toivoselta, joka oli 24 vuotta ja 86 päivä vanha viedessään Britannian RAC-rallin ykköstilan vuonna 1980.

– Silloin kun voitin itse Ruotsissa, rikoin oman idolini Henri Toivosen ennätyksen. Tässä tilanteessa olisi hienointa, että ennätys pysyisi suomalaisten käsissä. Olisi hieno nähdä, että se jatkuu, Latvala herkisteli.

Viimeisin suomalaisvoitto MM-sarjassa on myös Latvalan käsialaa. Tuurilainen vei Australian rallin voiton marraskuussa 2018. Koskaan ennen MM-sarjan historiassa ei ole näin pitkää taukoa ollut suomalaisvoittojen välillä.

MM-sarjassa ilman suomalaismenestystä on jääty vain vuosina 1995 sekä 2019–20.

Lue myös:

    Videot

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja