Kalle Rovanperällä edessä uransa tärkein päivä – Toyota-kuskilta viileä kommentti kutkuttavaan tilanteeseen

1:16
Kalle Rovanperä: Tehtiin suunnitelmien mukaan työtä ja saatiin eroa muihin

Toyotan Kalle Rovanperä on lähellä tehdä historiaa rallin MM-sarjassa. Nuori suomalainen on reilun 50 erikoiskilometrin päässä uransa ensimmäisestä osakilpailuvoitosta.

Voittaessaan Rovanperästä tulisi kautta aikain nuori MM-sarjassa voittoon ajanut kuljettaja. Jyväskyläläinen oli varsin levollisella tuulella ehkä uransa parhaan ajopäivän jälkeen. Sunnuntaille nuori mies ei suunnitellut sen kummempia poppaskonsteja.

– Ei siihen tarvitse sen kummallisemmin valmistautua kuin normaalistikaan. Se on tunnettua, että tässä lajissa mikään ei ole varmaa ennen kuin se on varmaa ja ollaan maaliviivan yli. Ei siinä auta kuin jatkaa samalla tavalla kuten tähänkin asti, Rovanperä totesi MTV Urheilulle.

– En minä sitä sano, etteikö tämä olisi erilainen tilanne. Se on tiedossa, että huomenna on pitkä päivä odotella vain maaliin pääsyä, mutta siihen pitää suhtautua mahdollisimman normaalisti.

Rovanperä johtaa kisaa 50,7 sekunnin erolla ennen Hyundain Craig Breenia. Vielä perjantaina Breen pysyi Toyota-kuskin kannassa, mutta Rovanperä karkasi maisemaan heti lauantaiaamuna.

– Aamulla tehtiin suunnitelman mukaan töitä ja yritettiin tehdä eroa. Se saatiin tehtyä ja sitten yritettiin sitä hallita, Rovanperä summasi.

– Kyllähän siinä varmistelua oli jo iltapäivällä, kun Breenikin pudotti vauhtia. Olosuhteet olivat niin rajut. Olisi ollut tosi helppoa saada rengasrikko. Siihen oli liian iso riski. Ei siinä hirveästi tarvinnut enää puristaa. Totta kai aina sitten yritti ajaa kovaa, kun oli parempaa tietä.

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja