Keskustan syyskuun puoluekokous järjestetään poikkeuksellisella tavalla – Katri Kulmuni: "Hajautettu malli takaa parhaiten terveellisen ja turvallisen puoluekokouksen"

Keskusta on päättänyt muuttaa 4.–6. syyskuuta pidettävän puoluekokouksensa järjestelyjä niin, että kokous järjestetään poikkeuksellisesti hajautetulla mallilla. 

Keskustan puheenjohtaja Katri Kulmuni vahvisti tänään puoluekokousta koskevassa infotilaisuudessa, että Oulu toimii kokouksen pääpaikkana.

Kulmuni ja puoluesihteeri Riikka Pirkkalainen kertovat, että alueelliset etäpisteet jaetaan pääsääntöisesti maantieteellisiin piirijärjestöihin. Piirejä voidaan myös yhdistää, jos sujuvat järjestelyt ja vaalisalaisuuden varmistaminen sitä vaativat.

– Myös pelkkä etäosallistumisen kokonaisuus oli mahdollisuutena, mutta varavaihtoehtona tilanteen niin vaatiessa on edelleen se, että puoluekokousta siirretään, Kulmuni sanoo.

Koska yleisötapahtumien rajoituksista syyskuulle ei vielä tiedetä, muutoksia voi tapahtua.

– Keskusta haluaa tehdä puoluekokouksesta kaikin mahdollisin keinoin turvallisen ja samalla vastata kasvavaan huoleen puoluekokoukseen osallistumisesta. Tällä tänä aamulla päätetyllä mallilla pystymme toteuttamaan kokouksen tämän hetkisen ymmärryksen mukaan parhaalla mahdollisella tavalla, samalla laajan järjestödemokratian, toteaa puoluesihteeri Riikka Pirkkalainen.

Annika Saarikko pitää päätöstä vaikeana, mutta tarpeellisena

Tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikko (kesk.) kuvailee päätöstä poikkeukselliseksi, mutta poikkeukselliseen aikaan sopivaksi. 

– Puoluekokous on monelle keskustalaiselle puoluetoiminnan kohokohta, Saarikko kertoo Facebookissa.

– Puoluekokous vetää puoleensa uusia ideoita, ihmisiä ja yhteyksiä. Sitä on vaikea kuvailla, se täytyy kokea.

Yhden kokouksen muuttaminen moneksi nopealla aikataululla on ministerin mukaan vaativa tehtävä ja päätös oli vaikea, mutta hän uskoo, että siihen pystytään.

– Vaikka puoluehallituksen tekemää päätöstä aletaan nyt toimeenpanemaan vauhdilla, on katse pidettävä jatkuvasti maan ja eri alueiden koronatilanteessa. Jos koronatilanne huononee ratkaisevasti, on puolueen suunnitelmankin muututtava.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja