Keskustan Kurvinen vaatii sukupolvien välistä tasa-arvoa: "Kukaan meistä ihmisistä ei ole toista parempi"

25:15

Tasa-arvo on on sitä, että pidetään niiden puolta, joiden ääni ei muuten kuulu, sanoo Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kurvinen.

Kurvinen korosti tasa-arvoa neliminuuttisessa arvopuheessaan, jonka hän piti SuomiAreenassa Porissa.

– Kukaan meistä ihmisistä ei ole toista parempi, olemme kaikki samalla viivalla. Koen, että tasa-arvo, oikeudenmukaisuus ja inhimillisyys ovat keskustan sisimmäisintä sisintä. Että keskustassa "me" tulee aina ennen minää.

– Politiikassa tärkeintä on pitää niiden ihmisten puolta, joiden ääni ei muuten kuulu.

Sukupolvet ovat keskenään tasa-arvoisia

Kurvinen otti puheessaan kantaa myös sukupolvien väliseen tasa-arvoon. Hänen mukaansa mikään ikäryhmä ei saa ylenkatsoa toista.

– Meillä 20-30-vuotiailla ei ole oikeutta ohittaa elämänkokemusta omaavia 60-70-vuotiaita turhakkeina. Hyvinvointiyhteiskunnan rakentaneet harmaapantterit ansaitsevat pienien eläkkeiden korotukset ja vanhustenhoidon epäkohtien korjamisen.

– Toisaalta jokaiselle nuorelle pitää taata mahdollisuus kouluttautua ammattiin oman ahkeruutensa ja lahjakkuutensa puitteissa.

Kurvinen puuttui puheessaan myös siihen, kuinka monen suomalaisen talous on koetuksella eivätkä rahat tahdo riittää.

– Heikoilla on myös moni työssä käyvä. Yhä useampi tekee kahta tai useampaa työtä, mutta silti rahat eivät meinaa riittää. Pätkätyöläisille ja pienyrittäjille arjessa usein ainoa varma on epävarma. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja