Vihreiden Ohisalo korostaa vastuun merkitystä: "Meillä on sisua, jonka voimalla tehdään ihmeitä"

– Suomella on käsissään vastuunkantamisen valttikortit, sanoo vihreiden Maria Ohisalo.

Vihreiden puheenjohtaja Maria Ohisalo nosti Porin SuomiAreenassa pitämänsä arvopuheen keskeiseksi teemaksi vastuun. Neljä minuuttia kestäneessä puheessaan ensimmäisen kauden kansanedustaja kertasi syitään lähteä mukaan politiikkaan.

– Lähdin politiikkaan torjuakseni köyhyyttä ja ilmastomuutosta ja edessä on aika, jolloin näitä kahta ei voi erottaa toisistaan.

– Meillä on vastuu siitä, että metsät, suot, viljelymaat ja niiden pölyttäjät säilyvät tuleville sukupolville. Meillä on vastuu siitä, että ilmastonmuutos ja käynnissä oleva sukupuuttoaalto torjutaan.

– Meidän pitää torjua köyhyyttä ja eriarvoisuutta, koska meillä on vastuu siitä, Ohisalo sanoi.

"Suomella on käsissään valttikortit"

Ohisalo totesi, että vastuu saattaa välillä tuntua raskaalta. Oma toiminta voi tuntua merkityksettömältä maailman mittakaavassa.

– Vastuullisuuden vastakohtana näyttää usein olevan välinpitämättömyys, tietämättömyys tai tekosyyt. Moni haluaa keksiä syitä sille, miksi juuri meidän ei tarvitse tehdä mitään.

EU-puheenjohtajakauden tuoreella puheenjohtajamaa Suomella on Ohisalon mukaan erinomainen tilaisuus näyttää mallia muille.

– Suomella on käsissään vastuunkantamisen valttikortit. Meillä on vaurautta, osaamista ja kehittynyttä teknologiaa. Meillä on toimiva ja turvallinen yhteiskunta. Meillä on upea luonto ja sukupolvelta toiselle peritty arvostus sitä kohtaan. Meillä on sisua, jonka voimalla tehdään ihmeitä.

– Nyt me suomalaiset voimme näyttää tietä ilmastokriisin torjumisessa ja luonnon monimuotoisuuden pelastamisessa.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja