Mainos

Keskustan eduskuntaryhmä hajallaan – alkoholilain uudistaminen venynee syksyyn

Alkoholilain uudistamisen aikataulu näyttää venyvän jälleen.

Mutkia matkaan on tuonut keskustan eduskuntaryhmän hajanaisuus. Osa ryhmästä vastustaa erityisesti niin sanottujen limuviinojen sekä vahvempien oluiden ja siidereiden myynnin sallimista ruokakaupoissa.

Asia vaatii nyt jatkokäsittelyä hallituspuolueiden eduskuntaryhmien puheenjohtajien kesken.

– Meillä on ensi viikolla tarkoitus keskustella tästä asiasta eli miten jatketaan. Ensi viikolla rakennetaan tiekarttaa siitä, miten päästään maaliin, keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kaikkonen aprikoi.

Hän arvioi, että lakiesitys päätyy eduskunnan käsiteltäväksi vasta syysistuntokaudella.

– Oletan, että kun laki tulee ulos eduskunnasta, menee se joka tapauksessa syksyyn, koska sote-ratkaisu on tällä hetkellä tärkeämpi asia kuin tämä alkoholilaki.

Hallituksen suunnitelmissa on nostaa ruokakaupassa myytävän alkoholin prosenttirajoja, jolloin myyntiin voisi tulla nykyistä vahvempia oluita, lonkeroita ja siidereitä. Lisäksi kaupoista voisi ostaa niin sanottuja limuviinoja.

Uudistuksessa purettaisiin myös sääntelyä eli pidennettäisiin ravintoloissa alkoholin myyntiaikoja ja Alkon aukioloaikoja arki-iltaisin. Myös pienpanimoille tarjoutuisi mahdollisuus myydä käsityöläisoluita suoraan valmistuspaikalta.

Alkoholin saatavuuden helpottamisen pelätään lisäävän terveysongelmia ja myös kustannuksia. Tilastokeskuksen mukaan alkoholiperäisiin tauteihin ja tapaturmaisiin alkoholimyrkytyksiin kuoli vuonna 2015 lähes 1 700 ihmistä.

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.