Mainos

Keskustalaiset eivät halunneet Vanhasen esitutkintaa

Perustuslakivaliokunta teki yksimielisen päätöksen esitutkinnan aloittamisesta entisen pääministerin Matti Vanhasen jääviydestä. Perustuslakivaliokunnan keskustalainen jäsen Hannes Manninen jätti kuitenkin erillisen lausuman päätökseen.

Mannisen mukaan poliisin rikostutkinta ei toisi enää lisätietoja asiassa ja valiokunta olisi voinut itse pyytää lisäselvityksiä Vanhasen tapauksesta. Mannisen mukaan valiokunnalla on ollut käytettävissään viisi keskusrikospoliisin muistiota.

Manninen ei äänestyttänyt esitutkinnan pyytämisestä, vaan jätti pöytäkirjaan vain lausuman, johon yhtyivät valiokunnan kolme muuta keskustalaista jäsentä. He ovat Hannu Hoskonen, Tuomo Hänninen ja Elsi Katainen.

Keskustalaisten toiminta herätti eduskunnassa saman tien epäilyn, että perustusvaliokunnan keskustalaiset jäsenet olivat puoluepoliittisesti liikkeellä.

- Kai keskustalaisilla on vielä vapaa mielipiteenoikeus tässä maassa, Manninen puuskahti.

Perustuslakivaliokunnan puheenjohtajan Kimmo Sasin mukaan asiassa on tiettyjä sävyjä puoluepolitiikasta. Sasin mukaan valiokunnassa puhuttiin kuitenkin pelkästään asiaa.

- En katsoisi että tässä on puoluepolitiikasta kysymys. Ehkä tässä on tiettyä solidaarisuutta edustaja Mannisen lausumassa, koska hän istunut samassa valtioneuvostossa Matti Vanhasen kanssa ja nähnyt Vanhasen toimintatavat ja osaa niitä aika tarkkaan arvioida, Sasi kommentoi.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.