Mainos

Keskusta ruotii tappiotaan

Keskustan kuntavaalitappion ruotiminen on alkanut.

Keskustan riveissä ollaan luonnollisesti pettyneitä eilisissä vaaleissa saatuun kolmossijaan - puolueen kannatus koko maassa laski peräti 2,6 prosenttiyksikköä. Keskustan edelle kiilasivat niin kokoomus kuin SDP:kin.

Hallinto- ja kuntaministeri Mari Kiviniemi (kesk.) sanoo, että kolmossija jää harmittamaan, kun tavoitteena on selkeästi ykköspaikka. Kiviniemi uskoo, että keskustan suosiota on nakertanut ennen kaikkea pitkä hallitusvastuu. Lisäksi tappion syyksi Kiviniemi arvioi epäonnistuneen kuntavaalikampanjoinnin.

- Kyllä meidän pitää puolueena katsoa peiliin. Tuntuu, ettemme itse kampanjoinnissa päässeet ollenkaan näihin vaaleihin mukaan. Valtakunnallisella tasolla meillä on paljon parantamisen varaa.

Myös muita syitä keskustan kannatuksen niiaukseen Kiviniemi löytää MTV3:n Huomenta Suomessa.

- Päättyvät kunnallisvaalikausi on ollut vaikea, koska isoja rakenteellisia muutoksia on jouduttu tekemään monessa kunnassa. Se on varmasti osaltaan rokottanut keskustan kannatusta.

Ministeri Kiviniemi ei usko, että keskustan kuntavaaleissa kärsimällä tappiolla olisi kuitenkaan vaikutusta päätöksentekoon valtakunnallisella tasolla, eduskunnassa ja hallituksessa.

Muutokset yllättävän suuria

Kansalaiset ovat alkaneet nähdä suomalaisissa puolueissa eroja, koska suomalaisten äänestysinto on parantunut.

Mari Kiviniemi sanoo olevansa kuntaministerinä tyytyväinen siihen, että koko maan äänestysprosentti nousi viime kuntavaaleihin verrattuna eilisestä syysmyrskystä huolimatta. Kiviniemi sanoo toivovansa, että jatkossa vieläkin parempiin tuloksiin päästäisiin.

Kiviniemi muistuttaakin, että äänestämisellä on todellakin merkitystä. Muutokset ovat hänen mukaansa olleet viime vaaleissa yllättävänkin suuria, koska kolmen suurimman puolueen asemat ovat vaihdelleet selvästi.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.