Mainos

Keskusta antoi ministeri Tiilikaiselle vakavan varoituksen

2:23

Maatalous- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen on saanut kirjallisen varoituksen keskustan eduskuntaryhmältä.

Keskustan kansanedustajista 24 kannatti kirjalllisen varoituksen antamista, 8 esitti epäluottamuslausetta ja yksi äänesti tyhjää.

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtajan Antti Kaikkosen mukaan kyse on vakavasta ja poikkeuksellisesta toimesta.  

–Tästä äänestettiin, koska osa ryhmäläisistä halusi äänestää ministeri Tiilikaisen luottamuksesta, ja se oli tässä äänestyksessä vastassa. Äänestyksen tuloksena äänin 24–8 päädyttiin kirjalliseen varoitukseen, Kaikkonen sanoi kokouksen jälkeen.  

Kaikkosen mukaan on selvää, että Tiilikaisen täytyy ottaa ryhmän viesti hyvin vakavasti.  

– Tämän lisäksi sovittiin, että eduskuntaryhmä ja ministeriryhmä kehittävät toimintatapojaan niin, että tämänkaltaisia tilanteita ei enää tule. Tämä oli vakava keskustelu ja vaikea paikka koko ryhmälle, ja tämmöiset tilanteet halutaan jatkossa välttää.  

Tiilikaisen esityksestä valtioneuvosto nimitti Metsähallituksen toimitusjohtajaksi eilen Pentti Hyttisen. Moni keskustalainen toivoi, että nykyinen pääjohtaja Esa Härmälä olisi voinut jatkaa toimitusjohtajana. 

"Ryhmää ei kuultu"

Etukäteen luottamusäänestystä vaatinut kansanedustaja Hannu Hoskonen (kesk.) kertoi ryhmän kokouksen jälkeen, että varoituksen taustalla oli pettymys siihen, ettei ministeri kuullut ryhmää tarpeeksi Metsähallituksen nimityksessä. Ryhmässä nousi esiin myös maanviljelijöiden ahdinko. 

– Tästä tuli nyt varoitus ministerille. Minun mielestäni tämä pitää ottaa vakavasti.

Hoskosen mielestä Pentti Hyttinen ei ole sopiva henkilö Metsähallituksen toimitusjohtajaksi. Hyttinen erotettiin Pohjois-Karjalan maakuntajohtajan paikalta hänen käytöksestään johtuneen epäluottamuksen takia. 

Keskustan eduskuntaryhmä valitsi yksimielisesti entisen puheenjohtajansa Matti Vanhasen ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtajaksi. Edellinen valiokunnan puheenjohtaja Antti Kaikkonen siirtyy eduskuntaryhmän puheenjohtajaksi. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.