Mainos

Mitä Metsähallituksessa tapahtuu? – Syrjäytetty pääjohtaja: "Erikoinen prosessi"

Metsähallituksen johtajavalinnassa syrjäytetty nykyinen pääjohtaja Esa Härmälä kuvaa valintaprosessia erikoiseksi. Hän olisi halunnut jatkaa tehtävässä, mutta valtioneuvosto nimitti Metsähallituksen toimitusjohtajaksi Pentti Hyttisen.

– Sen voin sanoa, että erikoinen prosessi. En sano muuta niin kauan kuin hoidan tehtävää, Härmälä sanoo STT:lle.

Härmälän mukaan maatalous- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen (kesk.) tarjosi hänelle Maaseutuviraston ylijohtajan paikkaa.

Härmälä ei kuitenkaan halunnut ottaa tehtävää vastaan. Tiilikainen ei järjestämässään tiedotustilaisuudessa kertonut Härmälälle tarjotusta tehtävästä.

– Mielelläni jotain vielä tekisin, mutta ei ole vielä mitään mietittynä, Härmälä sanoo tulevaisuudestaan.

– Ei tämä ole pettymys, koska tämä on ollut tiedossa jo jonkin aikaa. Siinä mielessä tämä on pettymys, että tämä on hieno talo ja hieno työpaikka.

"Kepu pettää aina"

Keskustalainen Härmälä sanoo, että puolueen sisältä ja muista puolueista on tullut paljon tukea. Hän osoitti pettymystä myös Twitterissä.

– Vuonna 1969 liityin kepuun. Kaverit varoittivat, että kepu pettää aina. Pitäisiköhän alkaa uskoa, Härmälä tviittasi.

Härmälä jatkaa Metsähallituksen johdossa elokuun loppuun asti. Metsähallituksen toimitusjohtajan tehtävänä on muun muassa johtaa liikelaitoksen toimintaa ja huolehtia sen hallinnosta.

Valittu toimitusjohtaja Pentti Hyttinen tuntee Tiilikaisen pitkältä ajalta. Hyttinen esimerkiksi ohjasi Tiilikaisen opinnäytetyötä. Tiilikainen tyrmäsi epäilyt kaverin suosimisesta valinnassa.

– Tunnen Hyttisen ja tunnen laajan joukon metsäalan vaikuttajia. Metsäalalta on vaikea löytää toimijaa, jota en alalla toimineena tuntisi, Tiilikainen sanoi.

Johtajavalinta ärsyttää keskustassakin

Metsähallituksen toimitusjohtajan valinta herättää kritiikkiä myös keskustan sisällä.

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kaikkonen sanoo, että asiasta keskustellaan puolueen ryhmässä huomenna. Kaikkonen vastasi tekstiviestillä, että asia on herättänyt ärtymystä eduskuntaryhmän piirissä.

Valtioneuvosto nimitti Metsähallituksen toimitusjohtajaksi Pentti Hyttisen. Metsähallituksen nykyinen pääjohtaja, keskustalainen Esa Härmälä, olisi halunnut jatkaa tehtävässään.


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.