Mainos

Hallitusryhmäjohtajat puhdistivat ilmaa Soini-äänestyksen riidasta – kokoomus piti mediaa syyllisenä väärinkäsitykseen

6:59

Hallituspuolueiden eduskuntaryhmien puheenjohtajat ovat puhdistaneet ilmaa kokouksessaan. Hallitusryhmien välille puhkesi ilmiriita perjantaisen ulkoministeri Timo Soinin (sin.) luottamusäänestyksen jälkeen.

– Tämä keskustelu puhdisti ilmaa ja luo edellytyksiä jatkotyölle, sanoo keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kaikkonen.

Kokouksessa keskusteltiin muun muassa kokoomuksen eduskuntaryhmän tiedotteesta, jossa syytettiin pääministeri Juha Sipilää (kesk.) kokoomuksen arvopohjan vähättelystä, kun tämä puhui äänestämisen helppoudesta.

Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kalle Jokinen sanoi, että väärinkäsitys oli syntynyt eri joukkotiedotusvälineiden jutuista, joissa keskustaa ei mainita.

– Meidän ryhmälle jäi selvä käsitys, että pääministeri tarkoitti koko hallitusta eikä omaa ryhmäänsä, sanoi Jokinen.

Ylimääräisille kokouksille yhä tarvetta

Jokinen sanoo, että asian oikea laita tarkistettiin Juha Sipilältä vasta myöhemmin. Jokinen kommentoi toimittajille, että harmittava episodi on kestänyt jo liian pitkään.

Kun Jokiselta kysyttiin, aiotaanko pääministerille esittää pahoittelut, hän vastasi että harmittavat väärinkäsitykset ovat johtaneet tilanteeseen.

Jokinen sanoo, että hän ei itse kirjoittanut tiedotetta, mutta sitä ei tehty myöskään viestintätoimistossa. Tällä hän viittaa Sipilän puheisiin.

Keskustan ja sinisten eduskuntaryhmät pitävät alkuillasta ylimääräisen ryhmäkokouksen. Kaikkosen ja Elon mukaan kokouksille on yhä tarvetta.

Soini-äänestys roihautti riidat

Kokoomuksen rivit repesivät Soini-äänestyksessä, sillä osa kansanedustajista jätti äänestämättä. Kokoomus syytti äänestyksen jälkeen hallituskumppaneita painostuksesta ja pääministeriä arvopohjan vähättelystä.

Keskustassa suututtiin toden teolla varsinkin Sipilään kohdistetuista syytöksistä, joiden taustalla oli vieläpä väärinkäsitys. Sipilä oli arvioinut kysyttäessä oman puolueensa keskustan ryhmäkurista, ettei kenelläkään ole vaikeaa painaa vihreää nappia.

Keskustan Markku Pakkanen oli uhannut kokoomusta, että jos se ei yksimielisesti tue hallitusta, tehdään irtisanomissuojalakiin muutoksia.

Sinisiä ärsytti se, että kaikki eivät tukeneet heidän ministeriään. Hallituskumppaneita ärsytti puolestaan se, että siniset oli ilmoittanut koko hallituksen kaatuvan, jos Soini joutuu lähtemään.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.