Mainos

Keskusrikospoliisi iloitsee etsityimpien kuvagalleriasta – tuloksia tulee

3:48

Suomen keskusrikospoliisi on yhä saanut runsaasti vihjeitä Suomen etsityimmistä rikollisista sen jälkeen, kun krp julkaisi kuvagallerian kymmenestä etsitystä henkilöstä heinäkuun alussa.

KRP:n rikoskomisario Kari Pasanen sanoo MTV:n Huomenta Suomessa, että vihjeitä on saatu jo kymmeniä. Kaksi etsintäkuulutettua on myös jäänyt jo kiinni vihjeiden perusteella.

– Tällaisen uutisoinnin perusteella saamme aina vihjeitä ja tuloksiakin tulee. Kuvien perusteella paikallispoliisi on tavoittanut henkilön tai jopa henkilö itse ilmoittautunut, kun paine on tullut riittävän suureksi.

Keskusrikospoliisin tarkoituksena on listan avulla täydentää Europolin ja Interpolin julkisilla sivuilla esitettyjen etsintäkuulutettujen henkilöiden listoja kansallisesti.

Poliisin nettivinkkijärjestelmään tulee tuhansia vihjeitä vuosittain. Pasasen mukaan näiden vihjeiden joukkoon mahtuu myös niitä, missä ihminen on halunnut lavastaa toisen henkilön.

– Tuhansien vinkkien joukkoon mahtuu varmasti erilaisia tarkoitusperiä. Kyllä poliisi silti aina tarkistaa vihjeet. Raakana vihjeet eivät johda minkäänlaiseen toimintaan.

Idea etsityimpien rikollisten kuvagalleriaan lähti Pasasen mukaan siitä, että Suomessa perinteisesti viranomaisilla ja kansalaisilla on hyvä yhteistyö ja luottamussuhde.

– Saamme lainmukaisessa tehtävässämme apua, kun sitä tarvitaan. Voimme julkaista tietyt edellytykset täyttyen kuvia ja nimiä ja pyytää havaintoja. Kiinni saaminen ja  tavoittaminen on se mihin pyritään.

Pasanen muistuttaa, että viranomaistyö kuuluu aina viranomaiselle.

– Kansalaisen rooli on ihan selkeästi sitten se avun antaminen ja tyypillisesti vihjeiden antaminen. Niitä sitten jalostetaan ja viedään eteenpäin.

Huomenta Suomessa keskusteltiin myös ulkomaalaisvalvonnasta yhdessä Pasasen ja James Nikanderin kanssa: 

14:36

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.