Mainos

Suomalaisturistien toivotaan toimivan poliisin apuna ympäri maailmaa – poliisi mainitsee yhden maan, jossa etsintäkuulutettujen etsintä on tehostettua

4:21
Keskusrikospoliisille saapuu joka viikko ympäri maailmaa vihjeitä etsityistä.

Keskusrikospoliisi (KRP) julkaisi kuvat kymmenestä etsintäkuulutetusta perjantaiaamuna. Etsintäkuulutetuista on annettu eurooppalainen pidätysmääräys (EAW).

Rikosylikomisario Kaj Björkqvist Keskusrikospoliisista kertoo, että osasyy kuvien julkaisuun on tavallinen KRP:n rutiini. Lisäksi kuvien julkaisuun vaikuttaa lomasesonki.

– Suomalaisia on lomalla ja turisteina paljon ympäri maailmaa ja toivotaan, että nämä silmät ja korvat tuolla ulkomailla tuottavat tulosta, kertoo Björkqvist.

Björkqvistin mukaan etsintäkuulutetut voivat oleskella sekä Suomessa, että ulkomailla.

– Espanjan voi mainita yhtenä tärkeänä kohteena, missä etsintä on tehostettu.

Vihjeitä saapuu viikoittain

Kaj Björkqvist paljastaa, että Keskusrikospoliisille saapuu joka viikko ympäri maailmaa vihjeitä etsityistä. Tässä vaiheessa Keskusrikospoliisi toivoo, että havainnon tehnyt henkilö ottaa yhteyttä lainvalvontaviranomaiseen.

– Viranomainen sitten hoitaa omalla ammattitaidollaan siitä asiaa eteenpäin. Olemme erittäin kiitollisia kaikista vihjeitä, toteaa Björkqvist.

Kuulutettujen joukossa on useita törkeistä rikoksista tuomittuja henkilöitä. Tämän vuoksi on tärkeää, että havainnon tehtyä etsintäkuulutettua ei lähestytä. 

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja