Mainos

Keskuspankkien koronlasku ei hyödyttänyt asuntovelallisia

Mitään pikahelpotusta Euroopan keskuspankin tuore ohjauskoron lasku ei asuntolainakorkoihin tarjoa. Asuntolainoissa yleisesti viitekorkona käytettävä vuoden euribor kipusi nyt hivenen yli 5,51 prosenttiin. Lyhyimmät euriborit kuitenkin laskivat.

Odotukset Euroopan keskuspankin ohjauskoron muutoksista ohjaavat myös 12 kuukauden euriborin liikkeitä. Euroopan keskuspankin eilen tekemän ohjauskoron laskun pitäisi periaatteessa pikku hiljaa alkaa näkyä myös vuoden euriborissa.

Viimeisen vuoden aikana 12 kuukauden euriboria on kuitenkin kirittänyt ylöspäin pankkien keskinäisestä epäluottamuksesta johtunut rahamarkkinoiden kireys. Tämä kireys ei ole hellittänyt.

Vaikka ekonomistien arvioiden mukaan vuoden euribor alkaakin todennäköisesti laskea, niin uutta asuntolainaa ottavan tilanne ei helpotu aivan yhtä paljon kuin ehkä vanhojen asuntovelallisten.

Finanssikriisin syveneminen on lisännyt pankkien paineita kasvattaa asuntolainojen marginaaleja. Viime viikkojen aikana useat pankit ovat kertoneet uusien asuntolainojen marginaalien olevan nousussa.

Asiakkaan asuntolainasta maksama korko muodostuu viitekorosta ja pankin omasta marginaalista.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.