Mainos

Keskolaisilta murskakritiikki: Johto ei näe tilannetta edes kuukauden päähän

Keskon työntekijöiden edustajat arvostelevat konsernin johdon toimintaa.

Yt-neuvottelut seuraavat toisiaan eikä työntekijöille anneta työrauhaa, työntekijöiden edustajat katsovat.

– Johto on tehnyt ihan vääriä päätöksiä. Ensin käydään yhdet yt:t ja sitten aloitetaan toiset. Tilannetta ei nähdä edes kuukauden päähän, moitti K-citymarketin pääluottamusmies Jaana Kokkola.

Lahden Anttilan pääluottamusmies Kai Vauhkala arvioi, että irtisanomisia saattaa tulla vielä odotettua enemmän. Nyt aloitettavissa yt-neuvotteluissa puhutaan enintään 220 henkilötyövuoden vähentämisestä.

– Henkilötyövuosista puhumalla kaunistellaan todellisia määriä. Jos Anttila myydään, epävarmuus kasvaa entisestään, Vauhkala sanoi.

Kehitysehdotukset roskiin

Vauhkala huomautti, että vasta helmikuussa yt-neuvottelujen alkaessa Kesko keräsi työntekijöiltään ideoita toiminnan kehittämisestä. Kehitysehdotuksia tuli yli 800, mutta niitä ei ehditty edes kokeilla ennen uusien yt-neuvottelujen aloittamista. 

Suljettavat Anttilat sijaitsevat Espoossa, Vantaalla, Turussa, Hämeenlinnassa, Keravalla ja Kouvolassa. Kodin1-liikkeistä liipaisimella ovat Helsingin Ruoholahden tavaratalo, Kuopion Kolmisoppi, Tampereen Lielahti ja Lappeenranta. 

Anttilan toimitusjohtaja Antti Ollilan mukaan suljettavat tavaratalot on valittu monen tekijän perusteella. 

– Niitä olivat talon myynti ja tuotto, vuokrasopimuksen sisältö ja alueen merkitys kauppapaikkaverkoston kokonaisuuden kannalta.

Ollilan mukaan Keskolla ei tällä hetkellä ole aikeita sulkea lisää Anttiloita. Konserni kuitenkin selvittää mahdollisuutta myydä koko ketju. Ollila ei täsmentänyt, kuinka pitkällä myyntivalmistelut ovat ja onko mahdollisten ulko- tai kotimaisten ostajien kanssa jo keskusteltu.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.