Mainos

Stockmann aloittaa yt-neuvottelut – jopa 380 irtisanotaan

Tavaratalokonserni Stockmann aloittaa yt-neuvottelut, joiden piirissä on noin 3 000 työntekijää Suomessa.

Tavaratalojen myyjiä ei aiota vähentää, mutta muuten yt-neuvottelut voivat johtaa yhteensä noin 380 työntekijän vähennyksiin irtisanomisina, eläkejärjestelyinä ja määräaikaisten työsuhteiden päättymisinä.

Yhtiön mukaan markkinatilanne on jatkunut ennakoitua vaikeampana jo pitkään. Samalla kuluttajien käyttäytyminen on muuttunut edelleen. 

– Kustannusrakenteemme on liian raskas verrattuna meidän liikevaihtoomme. Pientä valoa on ollut ilmassa, mutta muuten kehitys on ollut varsin mollivoittoista, sanoi toimitusjohtaja Lauri Veijalainen.

Yhtiö tavoittelee noin 20 miljoonan euron vuosittaisia säästöjä, jotka toteutuisivat ensi vuoden aikana. Yhtiö käynnisti viime vuoden keväällä tehostamisohjelman ja yrittää kääntää tappiollisen Stockmann Retail -yksikön voitolliseksi vuonna 2018.

Tarkoitus on pienentää henkilöstön määrää niin, että se vastaisi liiketoiminnan nykyistä laajuutta.

Viime vuonna Stockmannin liiketulos ilman kertaeriä oli lähes 30 miljoonaa euroa tappiolla.

Stockmannin julkistamat luvut toukokuun myynnistä kertovat, että alamäki on jatkunut. Konsernin koko myynti laski toukokuussa 2,7 prosenttia viime vuoden toukokuusta.

Tavaratalojen eli Stockmann Retailin puolella lasku oli jyrkempää. Myynti laski Suomessa lähes 14 prosenttia. Valopilkkuna oli muotiketju Lindex, jonka myynti kasvoi 6,8 prosenttia vertailukelpoisin valuuttakurssein.

Stockmannin toimitusjohtaja Per Thelin sai lähtöpassit yhtiöstä huhtikuussa, eikä seuraajaa ole vielä nimitetty. Thelinin aikana yhtiö hankki tavarataloihin useita ulkopuolisia vuokralaisia, luopui tavarataloista Venäjällä ja myi Seppälän sekä Akateemisen Kirjakaupan.

Veijalaisen mukaan tätä ulkopuolisten yhteistyökumppanien hankkimista aiotaan jatkaa.

– Niitä on tulossa lisää. Katsotaan koko ajan uusia vaihtoehtoja, että saadaan tavarataloihin paras yhdistelmä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja