Mainos

Kesko aikoo kartoittaa tuotteet, joissa on aineita riskimaista

Kesko aikoo käydä läpi suorien tavarantoimittajien lisäksi myös kaikki ns. epäsuorat tavarantoimittajat, eli sellaiset toimittajat, jotka tekevät tuotteensa jonkun muun tuotantolaitoksen raaka-aineista.

Tällainen on esimerkiksi suomalainen Vip-juicemaker, jolle Thaimaalainen tuotantotehdas Natural Fruit toimittaa ananasmehujen tiivistettä. Natural Fruit -tehtaan olot viittaavat Finnwatchin selvityksen mukaan jopa pakkotyöhön ja ihmiskauppaan.

Meidän täytyy rakentaa järjestelmä, jolla me varmistamme, että meidän tavarantoimittajamme on tehnyt oman varmistuksensa , kertoo Keskon tuotetutkimuspäällikkö Matti Kalervo.

–Keskolla on ostosopimuksissaan vastuullisuuskohta. Tässä kohdassa edellytetään, että myös ns. epäsuora tavarantoimittaja on sitoutunut BSCI:n kriteereihin.

BSCI eli Business Social Compliance Initiative on eurooppalainen tarkastusjärjestelmä.

–Meidän pitää kartoittaa kaikki tuotteet, joissa on riskimaista ainesosia ja lähteä selvittämään näitä valmistajien kanssa. Iso työ se on, mutta näinhän tämä nyt on tehtävä, koska meillä tässä selkeästi on toiminnan kehittämisen tarve, sanoo Kalervo

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.