Keskiviikkona jopa yli 30 astetta idässä, lähiyöt paikoin trooppisia

Maan itäosaan ennustetaan keskiviikoksi yli 30 asteen lämpötiloja. Helle purkautuu torstaina koviin ukkosiin.

Sää jatkuu lämpimänä.

– Lämpötila voi nousta idässä keskiviikkona yli 30 asteeseen. Hellelukemia mitataan muuallakin maan etelä- ja keskiosassa, myös etelärannikolla, sanoo MTV3:n meteorologi Markus Mäntykannas.

Kuluvan kesän tähän asti korkein lämpötila on 31,7 astetta ja se mitattiin Utsjoen Kevolla 1. kesäkuuta. Mittaushistorian lämpimin kesäkuun lukema on 33,8 astetta Ähtäristä 24. kesäkuuta 1935.

Keskiviikon ja torstain vastaiset yöt ovat lämpimiä. Etenkin idässä lähiyöt voivat olla trooppisia eli lämpötila pysyy 20 asteessa. Ilmatieteen laitoksen mukaan trooppisia öitä on jossain päin Suomea keskimäärin kahtena kesänä kolmesta. Kuumina kesinä 2010 ja 2011 trooppisia öitä oli laajoillakin alueilla useampina öinä.

Pohjois-Lapissa sää viilenee keskiviikkona jopa kymmenellä asteella tiistain lukemista.

Torstaina jyrisee ukkonen

Sade- ja ukkoskuuroja on tullut ja tulee jo alkuviikolla etenkin maan länsi- ja pohjoisosassa. Torstaina ukkoset lisääntyvät.

– Torstaina edessä voi olla kesän tähän asti kovin ukkospäivä, kun ukkosrintama on maan etelä- ja keskiosassa. Perjantaina ukkostaa pohjoisessa, sanoo Markus Mäntykannas.

Ilmatieteen laitos on antanut hellevaroituksen maan itäosaan. UV-säteilyn ennakoidaan olevan voimakasta maan eteläosassa keskiviikkona. Lapissa varoitetaan tänään voimakkaista ukkospuuskista.

MTV3:n sääsivustolta löytyvät muun muassa paikkakuntakohtaiset ennusteet, sadetutka, UV-tilanne ja merisää.

Katso lähipäivien alueelliset ennusteet:

Lue myös:

    Uusimmat