Mainos

Keskitetty ratkaisu saattaa syntyä iltapäivän päätteeksi

Useampivuotinen keskitetty työmarkkinaratkaisu voi syntyä vielä iltapäivän päätteeksi. Työnantajien Elinkeinoelämän keskusliitto EK on jättänyt esityksensä ratkaisuksi palkansaajakeskusjärjestöille, joiden hallitukset ovat parhaillaan koolla käsittelemässä esitystä.

Palkansaajien odotetaan kertovan kannastaan ennen kello viittä. Jos ratkaisu hyväksytään, sen sisällöstä kerrotaan julkisuuteen saman tien.

EK:n hallituksen puheenjohtaja Ilpo Kokkila sanoi, että työmarkkinasopimuksen syntyminen näyttää hyvältä. Toimihenkilöiden STTK:n puheenjohtaja Mikko Mäenpää arvioi ennen oman järjestönsä kokousta, että syntynyttä neuvottelutulosta voi suositella hyväksyttäväksi.

Työmarkkinajohtajat ovat käyneet useita viikkoja keskusteluja keskitetystä ratkaisusta julkisuudelta piilossa. Ratkaisu on odottanut hallituksen budjettipäätöksiä, jotka syntyivät eilisiltana.

Päätöksissään hallitus varautui tekemään vielä työmarkkinaratkaisua tukevia päätöksiä. Ne toteutetaan budjettiesityksen täydennysesityksessä.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.