Keskisuomalainen: Hornetien lisävuodet jopa tuplasti luultua kalliimpia

Uutisextra 10:41
Puolustusvoimain komentaja Timo Kivinen kertoi MTV:n Uutisextrassa, kuinka armeija kehittää ilmatorjuntaa ja kaukoilmatorjuntaohjusten hankintaa valmistellaan.

Hornet-monitoimihävittäjien toimintavuosien jatkamisesta on tulossa jopa tuplasti kalliimpaa kuin vielä vuonna 2014 arvioitiin, vahvistaa Ilmavoimien komentaja, kenraalimajuri Pasi Jokinen Keskisuomalaiselle.

Aiemmin esitetty arvio oli, että Hornetien elinkaaren jatkamisen hintalappu olisi 1,2 miljardia euroa. Nyt arvio on Jokisen mukaan jopa 2,4 miljardia.

– Uusimmat laskelmat ovat vielä turvaluokiteltuja. Sen voin kuitenkin todeta, että elinkaaren jatkaminen enintään viidellä vuodella maksaisi jopa tuplasti sen 1,2 miljardia, joka summa syntyi kuusi vuotta sitten sen hetkisillä tiedoilla, Jokinen kertoo lehdelle.

Laskelman mukaan hintaa kasvattaa se, että elinkaaripäivitysten lisäksi Horneteihin olisi lisävuosien takia hankittava uusia ilmataisteluaseita. Hintaa kasvattavat myös yleiset indeksikorotukset sekä koneiden ylläpitokustannukset.

Lue myös:

Lue myös:

    Uusimmat