Mainos

Keski-ikäinen mies hyväksikäytti valmentamaansa lasta – kutsui kotiinsa puolisonsa ollessa poissa

1:15

Viisikymppinen mies tuomittiin lapsen törkeästä seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja perusmuotoisesta lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä Etelä-Savon käräjäoikeudessa.

Video: Lapsiin kohdistuneiden seksuaalirikosten tuomiot ovat aihe, joka nousee keskusteluun toistuvasti.

Teot tapahtuivat vuosina 2008–2013 ja alkoivat uhrin ollessa 14-vuotias. Tekijä tutustui uhriin tämän muutettua paikkakunnalle ja aloitettua palloiluharrastuksen. Mies valmensi palloilujoukkuetta.

Hyväksikäytettävä ei ollut miehen valmentaman palloilujoukkueen jäsen, mutta oikeus katsoi miehellä olleen tähän valmennuksellinen suhde. Mies muun muassa antoi tälle harjoitusohjeita ja kuljetti tätä harjoituksiin sekä peleihin. Uhri myös osallistui joukkueen harjoituksiin.

Uhri kotiin puolison ollessa muualla

Teot tapahtuivat miehen kuljettaessa uhria, miehen kotona uhrin ollessa siellä lapsenvahtina tai käymässä miehen puolison poissa muualla ja treenien yhteydessä. Hyväksikäyttöä tapahtui myös miehen työpaikalla ja kerran uhrin kotona.

Mies hyväksikäytti lasta yhteensä tämän täysi-ikäistymiseen asti. Teot jatkuivat senkin jälkeen, kun uhri oli muuttanut toiselle paikkakunnalle, sillä mies kävi häntä siellä tapaamassa. Silloin teot tapahtuivat hotellissa, vuokramökissä ja pakettiautossa.

Lähes 20 000 euron korvaukset

Oikeudessa näyttönä oli uhrin oman kertomuksen lisäksi esimerkiksi tämän ja tekijän välinen seksuaalisuuteen viittaava viestittely.

Oikeus otti tuomiossa huomioon, että varsinaiset yhdynnät alkoivat vasta uhrin täytettyä 16 vuotta. Sitä edeltävänä aikana mies oli kuitenkin kosketellut uhrin sukuelimiä.

Miehellä ei ollut aiempia rikostuomiota. Hänet tuomittiin 2 vuoden 8 kuukauden vankeusrangaistukseen. Lisäksi mies määrättiin korvaamaan uhrille 15 000 euron korvauksen kärsimyksestä ja 4 000 euron korvauksen psyykkisinä oireina ilmenneestä tilapäisestä haitasta. Lisäksi hän menetti sotilasarvonsa.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja