Kesken kauppareissun pimeni: Amerikkalaisnainen päätyi ensiapuun teinien somepilan vuoksi

Tomin hammaslääkärikäynti päättyi sairaalaan – henkäisi poranterän keuhkoihinsa 1:36
KATSO MYÖS: Tomin hammaslääkärikäynti päättyi sairaalaan!

Amerikkalaisnainen, 35, joutui somepilan takia ensiapuun.

Amerikkalainen kahden pienen lapsen äiti Lana Clay-Monaghan kertoo Todaylle, että kesken tuikitavallisen ostosreissun hänen päähänsä pistettiin ämpäri. Tempauksen vuoksi hän joutui ensiapuun. Hän sanoo, että teon taustalla olivat teinit, jotka kuvasivat koko episodin nauhalle.

Ämpäri päähän täysin yllättäen

Kalifornian Tustinissa perheineen asuva Lana oli lähtenyt käymään kaupassa sunnuntaina 26. maaliskuuta. Hänen oli ollut tarkoitus pistäytyä vain nopeasti myymälässä ostamassa tavaroita pienille kaksosilleen.

Lana ja hänen lapsensa. Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Kun Lana tutki vauvojen pesuaineiden pakkausselosteita, hän pelästyi pahanpäiväisesti: täysin yllättäen hänen päähänsä pistettiin jotain eikä hän nähnyt enää mitään.

– Yhtäkkiä oli pimeää, hän sanoo Todaylle.

– Aloin huutaa, mutta se jokin oli tosi lähellä naamaani, joten en saanut kunnolla henkeä. En saanut sitä pois päästäni.

Pelästynyt Lana alkoi huitoa käsillään yrittäessään vapautua siitä, joka osoittautui ämpäriksi.

– Otin sen pois ja katsoin olkani yli. Kyseessä oli muutama tyyppi. Heillä oli puhelimet esillä, he kuvasivat minua ja nauroivat. 

– Yritin sanoa jotain, mutta en saanut sanaa suustani.

Lana kertoo yrittäneensä saada huudetuksi "auttakaa, minulla on epilepsia". Sitten hän kaatui maahan ja löi päänsä. Hän kertoo menettäneensä tajuntansa.

Poliisit tiedottivat tapahtuneesta

Paikallinen poliisilaitos julkaisi tapahtuneesta tiedotteen Facebookissa. Siinä kerrottiin, että teosta oli vastuussa neljä nuorta. Yksi heistä oli laittanut ämpärin Lanan päähän.

– Onnettomuuden seurauksena tämä naispuolinen ostoksilla ollut henkilö todennäköisesti pyörtyi ja hänet vietiin paikalliseen sairaalaan. Hänen tilansa on vakaa ja poliisi on kirjannut asian ylös.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Päivityksessä poliisit kertovat uskovansa, että nuoret yrittivät toteuttaa sosiaalisessa mediassa trendaavan tempun, jossa tuntemattoman ihmisen päähän laitetaan ämpäri ja tämän reaktio kuvataan kameralle.

Ambulanssilla sairaalaan

Lana kertoo, että alkoi hieman havahtua ympäröivään maailmaan, kun häneltä alettiin kysyä kysymyksiä ambulanssissa.

– Sain kasattua itseni vasta sairaalassa. 

– Luulin, että nyt tuli lähtö. Luulin joutuneeni keskelle ampumistilannetta, koska viimeinen muistikuvani on se, että olin julkisella paikalla.

Viisi tuntia myöhemmin hän pääsi kotiin. 

Lana kertoo, että lapsena hänellä oli leukemia. Vaikka syöpä on ollut yli 20 vuotta remissiossa, on hänellä siihen liittyviä terveysongelmia, muun muassa epilepsia. Lanan mukaan lääkäri uskoi hänen pyörtymisensä liittyvän hänen sydämensä toimintaan.

Nuorten liikkeet tallentuivat valvontakameraan

CBS Los Angeles -kanavan tietojen mukaan ämpäritempun takana olevat ovat koululaisia. Näiden uskotaan kokeilleen sosiaalisessa mediassa trendannutta haastetta. Tilanteen nähnyt kaupassakävijä soitti Lanalle ambulanssin.

Viranomaiset ovat tutkineet kaupan valvontakameranauhoitteita. Poliisi Ryan Coe kertoo haastattelussa, että neljän nuoren joukko otti kaupan kodinsisustushyllyltä ämpärin ja heidän nähtiin kulkevan vauvantarvikehyllylle sen kanssa.

Muutamia sekunteja myöhemmin nuoret juoksivat sieltä pois ilman ämpäriä. He poistuivat myymälästä saman tien. 

Lana haluaa syylliset vastuuseen teostaan. Hän kertoo saaneensa monilta myötätuntoisia viestejä.

Katso myös: Kiusaaminen somessa raaistuu – vaikuttaja kertoo, miten

Somekiusaaminen raaistuu – vaikuttaja kertoo, miksi häiriköintiin tulisi puuttua 10:41
Miten somekiusaamiseen tulisi puuttua?

Lue myös:

    Uusimmat