Kesän suosikkimatkoja myydään jo kuin ennen koronaa: "Tätä on odotettu kuin kuuta nousevaa"

1:59
Suomalaiset matkailevat jälleen inokkaasti

Pandemian aiheuttama epävarmuus on jäänyt taakse ja suomalaiset ostavat kesän lomamatkoja ahkerasti. Myynnit ovat palautuneet lähes pandemiaa edeltävälle tasolle.

Euroopassa käytävällä sodalla näytä juuri olevan vaikutusta lomien suunnitteluun. 

Pandemiatilanteen rauhoittuminen ja kylmä kevät ovat saaneet suomalaiset liikkeelle. Helsinki-Vantaan lentokentän uusi tuloaula kuhisee ihmisiä. 

– Me lennetään nyt aluksi Geneveen, ja sitten meillä on yksityiskuljetus, mennään Chamonixiin, Tanja Lahtonen kertoo MTV Uutisille. 

Chamonixissa luvassa ovat häät, johon saapuu väkeä ympäri Eurooppaa. 

– Tätä on odotettu kuin kuuta nousevaa. Meidän on pitänyt tehdä tämmöinen kokoontumisajo jossain päin Eurooppaa. Mutta, sattuneesta syystä joka alkaa k:lla, emme ole tätä voineet tehdä. Mutta nyt se totetuu! Lahtonen kertoo. 

Euroopassa käytävä sota ei ole ainakaan toistaiseksi vaikuttanut matkailun kysyntään. Myöskään kahden vuoden koronaepävarmuus ei jättänyt suomalaisiin pysyvää jälkeä. 

– Mietittiin se sillä tavalla, että nyt vain mennään, Lahtosen kanssa matkalle menossa oleva Ari Lindholm kertoo. 

– Niin turvallisesti kuin vain pystytään menemään. Mitään pelkoa ei ole jäänyt ainakaan, Lindholm jatkaa. 

Eila-Marjatta Koistinen on lähdössä poikansa kanssa Rodokselle Kreikkaan. Kyseessä on hänen ensimmäinen lentomatkansa ikinä. 

– En minä osaa jännittää vielä. Kun en ole ollut lentokoneessa tai missään, niin se on ihan uutta. Ja nukuin yöni hyvin, Koistinen kertoo. 

Matkustaminen lähes normalisoitunut

Matkoja myydään nyt lähes yhtä paljon kuin ennen pandemiaa.

– Nyt kun katsoo ikkunasta ulos niin siellä tulee räntää taivaan täydeltä. Kahden viimeisen viikon aikana meillä on todella paljon piristynyt lomamyynti, TUI Finlandin viestintäpäällikkö Laura Aaltonen kertoo. 

Viime vuonna kesän myynti alkoi pääosin vasta heinäkuussa. Nyt kesäsesonki on jo alkanut. 

– Tällä hetkellä matkustaminen on ihan normaalia ja turvallista. Nyt näyttää vielä siltä, että ensi kesästä tulisi hyvinkin normaali. On odotettavissa, että ohjeistus höllentyy entisestään, kertoo Aurinkomatkojen toimitujohtaja Timo Kousa. 

Kousan mukaan tilanne tällä hetkellä on täysin erilainen kuin viime vuonna samaan aikaan. Kysyntä on normalisoitunut ja matkat varataan nyt hyvissä ajoin etukäteen.

Suomalaisia kiinnostavat edelleen vanhat tutut kohteet. 

Suosikkikohteet ovat edelleen Rodos ja Kreeta. Niiden lisäksi suomalaisia kiinnostavat Espanja, Turkki, Italia ja Kroatia. Tänä kesänä valinnanvaraa on enemmän, kuin kahtena edellisenä vuonna.

MTV Uutiset Live selvitti kevään ja kesän matkailutilanteen, katso video. 

4:47

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja