Kesän ruuhkapainajainen piinaa Helsinkiä – vältä näitä neljää pullonkaulaa

Kesän ruuhkapainajainen piinaa Helsinkiä – vältä näitä neljää pullonkaulaa 1:32
Katso videon kartoilta, missä liikenteen solmukohdat tänä kesänä sijaitsevat.

Kesäinen Helsinki voi olla taas autoilijan painajainen.

Helsingin keskusta on täyttynyt taas rakennustyömaista, mikä aiheuttaa erikoisia ajoreittejä. MTV kartoitti ydinkeskustan paikat, joissa voi rauhassa kuunnella suosikkibiisinsä autoradiosta, sillä matka tulee kestämään ja kiireelle ei kannata antaa jalansijaa.

Oopperatalo

Mannerheimintie aina Oopperatalolle saakka on myllätty, ja kaistoja on suljettu molemmin puolin teitä. Työmiehiä ja kaivinkoneita voi tavata tuon tuostakin liikenteen seasta.

– Mannerheimintien ykkösalue Postikadulta Oopperan risteykseen saadaan syksyllä valmiiksi. Kun ykkösosa on liikenteellisesti valmis, siirrytään pohjoisosaan, kertoo Helsingin kaupunkiympäristön toimialan yksikön päällikkö Liisa Taskila.

Samaa toteaa Koiviston Auton linja-autokuljettaja Mika Saaristo.

– Maltilla siellä pärjää, mutta tuntuuhan se olevan ikuisuuskysymys ja ikuinen kaaos, jatkaa Saaristo.

Kiasma

Toinen tuttu ruuhkapaikka on Kiasman edessä oleva pullonkaula, jonka kautta autoilija joutuu luovimaan Mannerheimintietä pitkin ulos keskustan vilinästä.

Rautatientori

Kaivokatu on yksi keskustan ruuhkaisimmista paikoista normaalitilanteessakin. Nyt köröttelyyn oman mausteensa tuovat raitiovaunutyöt ja metroremontin takia liikennöivät ekstravaunut.

Keskustan alueella kannattaakin turvautua joukkoliikenteeseen aina kun mahdollista.

Liisa Taskilan mukaan kaupungilta on esitetty ihmisille toivetta julkisten käytöstä, ja ainakin Mannerheimintiellä on toive mennyt perille.

Katuremontit vaikuttavat myös jalankulkijoihin ja pyöräilijöihin.

– Heille joudutaan myös tekemään poikkeusjärjestelyjä, toteaa Taskila.

Itäväylä

Viimeisenä, mutta ei vähäisimpänä, on Itäväylän päässä oleva pullonkaula, jossa kaistoja on suljettu remontin takia. Pahimmillaan autojonot ovat ulottuneet jopa Kulosaareen saakka, ja ajokaistajärjestelyt herättävät autoilijoissa ihmetystä.

Taskilan mukaan ihmisillä menee noin pari päivää ennen kuin he omaksuvat uudet liikennejärjestelyt.

Nyt kannattaa muistaa ennen kaikkea maltti liikenteeseen, korostaa Saaristo. Hän painottaa, että varsinkin isojen ajoneuvojen kanssa täytyy muistaa niiden vievän aina enemmän tilaa kuin normaalit henkilöautot.

– Kun ei pidetä viimeiseen saakka kiinni niistä omista oikeuksista, niin yhteispelillä se sujuu, kertoo Saaristo.

Lue myös:

    Uusimmat