Kesämorsian Elina Viitanen valmistautuu suureen päivään: Tällainen on morsiusdieettini

Heinäkuun 12. päivä on juontaja Elina Viitaselle suuri päivä: Hän astelee tuolloin alttarille kihlattunsa Lauri Kottosen kanssa. Aivan kuten suurimmalle osalle naisista, häihin valmistautuminen on merkinnyt Viitaselle omien elämäntapojen tutkiskelua, jotta alttarille astelisi mahdollisimman hyväksi oman olonsa tunteva nainen.

Viime kesänä kihlautunut juontaja Elina Viitanen, 30,  kertoo MTV Lifestylelle, että häihin valmistautuminen on ollut hänelle oivaa aikaa kiinnittää huomiota siihen, millaisilla ruokailu- ja liikuntatottumuksilla on kaikkein positiivisin vaikutus omaan hyvinvointiin. Suurennuslasin alle keväällä joutuivat etenkin säännöllisesti liikkuvan Viitasen ruokailutottumukset ja pontta projektiin hän on hakenut Hypoxi-hoidoista.

– Jokainen nainen kiinnittää tietenkin jossain määrin huomiota ulkonäköönsä, mutta minä en ole itse erityisen ulkonäkökeskeinen arjessa. Nyt onkin ollut vähän turhamainen olo, kun minun ulkonäkööni satsataan niin paljon. Ajattelen kuitenkin, että nyt minulla on kerrankin lupa siihen, hän toteaa.

Hyvästi vehnä ja sokeri!

Viitanen myöntää olevansa oikea herkkusuu, mutta tämän kesän morsian lupasi itselleen selättää mielitekonsa – se tapahtuisi nyt tai ei koskaan. Hiilihydraattien ja sokerin vähentäminen ruokavaliosta on ollut Viitaselle kaikkein suurin haaste ruokavalion saralla.

– Vehnä ja sokeri ovat olleet minulle ihan huumetta: Olen aina tykännyt kovasti leivästä, makaronista, riisistä ja kaikesta makeasta, Viitanen kertoo.

Omassa olossaan tuleva morsian kertoo huomanneensa selvän muutoksen sen jälkeen, kun hiilihydraatteja ja sokeria on karsittu ja ateriarytmi on säännöllinen. Alkoholia hän ei ole juurikaan nauttinut. Mieliteot ovat vähitellen vähentyneet ja parantuneen olon myötä uudet ruokailurutiinit ovat ottaneet oman paikkansa hänen arjessaan.

– Olen syönyt enemmän proteiinia ja kiinnittänyt huomiota siihen, että syön paljon vihanneksia ja kasviksia. Olen voinut paljon paremmin kuin ennen ja turvotus on kadonnut, Viitanen kertoo.

Häiden valmisteluun Viitanen on suhtautunut rennolla ja järjestelmällisellä otteella, mutta suuren päivän lähestyessä stressi on hiljalleen alkanut nostaa päätään. Jännityksen kasvaessa uudesta ruokavaliosta on muodostunut morsiamelle voimavara.

– Tuntuu, että se helpottaa myös stressiä, että ruokavalio on kunnossa. Elämää ei kuulukaan hallita, mutta nyt tuntuu edes, että kroppa on paremmin hallinnassa, hän toteaa.

Hypoxi-hoidoista vauhtia kiinteytymiseen

 

Tavallisesti Viitanen lenkkeilee ja treenaa kuntosalilla säännöllisesti. Häiden lähestyessä aikaa liikunnalle on kuitenkin ollut entistä vaikeampi löytää. Aikataulujen kanssa painineelle tulevalle morsiamelle kaivattu apu kiinteytymiseen löytyi kohdennettuun rasvanpolttoon tähtäävästä Hypoxi-hoidosta.

Hypoxi on menetelmä, jolla tavoitellaan kohdennettua rasvanpolttoa yleensä lantiolle, reisiin, pakaroihin tai vatsanseudulle. Hypoxi-rasvanpolttopuvun käyttämisen tarkoitus kevyen liikuntasuorituksen aikana on vauhdittaa ilmanpaineen vaihtelun avulla aineenvaihduntaa ja sen myötä rasvanpolttoa.

– Usein varsinkin naisilla viimeiset kilot jäävät helposti vatsaan, reisiin ja peppuun. Innostuin Hypoxista ja ajattelin, että sitä olisi hienoa päästä kokeilemaan, Viitanen kertoo.

Kesän morsian sitoutui käymään Hypoxi-hoidossa neljän viikon aikana 12 kertaa. Nyt takana on kuusi hoitokertaa ja tuloksia on jo saavutettu.

– Minulta oli lähtenyt sekä vyötäröltä että pepusta yli neljä senttiä! Viitanen hymyilee.

Hypoxi-hoitojen ohessa annetaan tavallisesti myös ruokavaliovinkkejä, jotta hoidoista saisi mahdollisimman paljon irti. Ennen hoitoa suositellaan syötävän hiilihydraatteja ja hoidon jälkeen erityisesti proteiineja. Hypoxi-hoidossa annetut ravintosuositukset ovat auttaneet Viitasta pysymään kaukana kiusauksista.

– Hypoxin jälkeen ei tee mielikään mennä pizzalle tai viinille, koska ei halua pilata niitä tuloksia, Viitanen nauraa.

Tavoitteena pysyvä elämänmuutos

Hääpäivän lähestyessä elämäntapojaan terveellisemmiksi viilannut Viitanen aikoo jatkaa uusia, terveellisempiä elämäntapojaan myös häiden jälkeen – tai tarkalleen ottaen häämatkan jälkeen.

– Häiden jälkeen lomailemme kolme viikkoa ja sitten syön suklaata ja juon kuohuviiniä! Viitanen intoilee.

Saavutettu hyvä olo on ollut palkinto, jota tulevan kesän morsian aikoo vaalia jatkossakin. Tavoitteena on se, että tänä keväänä omaksutut rutiinit jäävät pysyväksi osaksi arkea. Viitanen on pahoillaan siitä, että omaan hyvinvointiin keskittyminen mielletään helposti turhamaisuudeksi.

– Ei tarkoitus ole, että sen kukaan muu huomaisi muutosta. Haluan, että minulla itselläni olisi sellainen olo, että olen sinut itseni kanssa ja sellaisessa painossa, missä minun on hyvä olla – niin alttarilla kuin arkenakin. Meidän naisten pitäisi kannustaa toisiamme enemmän siihen, että on hienoa tehdä terveellisiä valintoja, Viitanen hymyilee.

Lue myös:

    Uusimmat