Antero Mertaranta ärähtää Norjan ja Ruotsin hiihtotähtiin liittyvästä keskustelusta – "Ihan luontevaa"

Tour de Ski käynnistyy: Antero Mertarannalta huippuraskaan hiihtokiertueen ennakkotahdit 7:37
Antero Mertaranta ennakoi Tour de Skitä MTV Uutiset Livessä.

Norjan Ingvild Flugstad Östbergin ja Ruotsin Frida Karlssonin ympärillä on ollut mystisyyden verhoa, kun kaksikkoa ei ole nähty tällä kaudella maastohiihtoladuilla. MTV Urheilun Antero Mertaranta kummastelee keskustelua, jota tähtiduosta on käyty.

Östbergin ja Karlssonin on molempien ilmoitettu olleen terveydellisistä syistä sivussa. Karlssonia kiellettiinkin kilpailemasta, kun hän ei ollut läpäissyt Ruotsin vuosittaista terveystarkastusta. 

Karlsson pysyy yhä sivussa, kun taas Östberg hyppää mukaan huomenna käynnistyvälle, raskaalle Tour de Skille.

– Urheilijat vetävät siellä todella äärirajoilla. Se liittyy matkustamiseen, palautumiseen ja sairastumisriskiin, Mertaranta sanoi MTV Uutiset Livessä.

– Tänä talvena ei ole arvokisoja ollenkaan. On ihan luontevaa, että urheilijat liikkuvat äärirajoilla, hakevat omia vahvuuksiaan ja heikkouksiaan. Minusta tämä keskustelu on haparoivaa siinä, ettei meillä kenelläkään ole todellista tietoa siitä, minkä vuoksi Östberg on ollut sivussa tai Frida Karlsson ei ole saanut lupaa urheilla.

Huippu-urheilussa tavataan hakea pientäkin kehitystä pienistäkin asioista, jolloin saatetaan ottaa riskejä muun muassa palautumisen kanssa tai taiteilla ravintopuolen kanssa.

– Minusta kuuluu urheilun luonteeseen, että harjoitellaan kovaa, haetaan rajoja, ja sitä varten on lääkintähenkilöstö, joka valvoo prosessia, että se etenee, Mertaranta paalutti.

Lue myös:

    Uusimmat