Kerttu Niskanen kuritti muita – suomalainen palkintopallille, norjalaistähti romahti!

Kerttu Niskanen oli kolmas maastohiihdon Tour de Skin 15 kilometrin perinteisen yhteislähdössä Val di Fiemmessä lauantaina ja nousi kokonaiskisassa kolmanneksi. Kyseessä oli seitsenosaisen kiertueen kuudes etappi. 

Niskanen oli muutaman rauhallisen alkukilometrin jälkeen kilpailun armoton työhevonen, joka pudotti porukkaa yksi kerrallaan kärkijoukosta. Loppukirissä hän taipui saksalaisvoittaja Katharina Hennigille ja Touria johtavalle Ruotsin Frida Karlssonille

Palkintosija oli Niskaselle kauden kolmas. 

Anne Kyllönen oli hienosti kahdeksas (+34,4). 

Tour-kokonaiskisassa kolmantena ennen tämän päivän etappia ollut ja eilisen sprintin voittanut Norjan Lotta Udnes Weng romahti. Hän jäi kärjestä 55,5 sekuntia ja joutui luovuttamaan kolmospaikkansa Niskaselle.

Myös Norjan Tiril Udnes Weng oli vaikeuksissa (7. sija, +29,2 sekuntia), mutta hän piti kakkospaikkansa Karlssonin takana. Karlsson johtaa Touria minuutin ja 12 sekunnin marginaalilla. Niskanen on puolestaan Wengistä 25 sekunnin päässä.  

Niskasen lähin uhkaaja on kokonaiskisan nelonen Hennig, joka on 23 sekunnin päässä suomalaisesta. 

Aiemmin lauantaina tiedotettiin, että Krista Pärmäkoski joutuu keskeyttämään Tourin sairastumisen takia. Hän oli kolmantena perjantain jälkeen. 

Miesten 15 kilometrin perinteisen yhteislähtö starttaa kello 14.30. Suomalaisista ovat mukana Perttu Hyvärinen ja Markus Vuorela. Hiihtoliitto tiedotti aiemmin lauantaina, että Lauri Lepistö jättää kiertueen kesken

Tour de Ski huipentuu sunnuntaina 10 kilometrin vapaan yhteislähtöön, jonka maali oli Alpe Cermisin hirmunousun päällä. 

4:49
Jari Isometsän tekniikkavinkit: Näin etenet perinteisellä hiihtotavalla oikeaoppisesti.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja