Mainos

Kerstin Campoy Yhdysvaltoihin valtion kustannuksella

Oikeusministeriö päätti tänään myöntää Kerstin Campoylle suomalaisen avustajan Yhdysvalloissa 12. huhtikuuta alkavaan lasten huoltajuutta koskevaan oikeudenkäyntiin.

Lastensa huoltajuudesta amerikkalaista isää vastaan taisteleva Campoy matkustaa Yhdysvaltoihin jyväskyläläisen asianajajan Henry Salevan kanssa. He lähtevät Yhdysvaltoihin pääsiäisen jälkeen keskiviikkona.

Asiaa käsitelleen oikeusministeriön hallitusneuvoksen Hannu Taimiston mukaan nyt tehty päätös on poikkeuksellinen.
-Tämä on ehdottomasti poikkeustapaus. Päädyimme tällaiseen ratkaisuun lähinnä tärkeistä inhimillisistä syistä, totesi Taimisto.

Valtio maksaa Kerstin Campoylle hänen oikeudenkäyntiin osallistumisensa kulut. Sen lisäksi korvataan valtion varoista Kerstin Campoyn yhdysvaltalaisen oikeusavustajan palkkio ja asianajaja Salevan kulut ja palkkio.

Oikeudenkäynti voi kestää pari viikkoa

Oikeusministeriössä ei vielä tänään oltu ehditty tarkkaan laskea, kuinka kalliiksi San Josessa käytävä oikeudenkäynti tulee maksamaan valtiolle.
-Useissa kymmenissä tuhansissa markoissa liikutaan, vahvisti hallitusneuvos Taimisto. Asianajaja Henry Saleva piti oikeusministeriön päätöstä hyvänä.
-Asia on paitsi kiireellinen, niin myös erittäin laaja ja vaikea, totesi Saleva toimeksiannostaan.

Salevan arvion mukaan huoltajuusoikeudenkäynti voi kestää San Josen tuomioistuimessa parikin viikkoa.

Avaintodistajana sosiaalityöntekijä

Saleva haluaa oikeudenkäyntiin mukaan avaintodistajakseen jämsänkoskelaisen sosiaalityöntekijän, joka on tuntenut Kerstin Campoyn ja hänen lapsensa pitkään.
-Hänen todistajana kuuleminen tulevassa oikeudenkäynnissä on Kerstin Campoyn kannalta olennaisen tärkeää, perusteli Saleva.

Campoyn lapset, 7-vuotias Alexander ja 6-vuotias Jonathan, haettiin Suomesta Yhdysvaltoihin viime viikon perjantaina. Yhdysvaltalaisten hakijoiden kanssa San Joseen Kaliforniaan matkusti Suomesta nais- ja miessairaanhoitaja, jotka ovat yhä paikalla lasten tukena.

Yhdysvaltain viranomaiset ovat jo aiemmin ilmoittaneet, että Kerstin Campoylle myönnetään viisumi Yhdysvaltoihin, jos hän haluaa matkustaa maahan lasten huoltajuusoikeudenkäynnin ajaksi. Hänestä lastensa Suomeen kaappauksen vuoksi annettu pidätysmääräys Yhdysvalloissa ei ole voimassa oikeudenkäyntimatkan aikana.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.