Millainen pääsiäinen oli ennen vanhaan? Kerro ja osallistu kirja-arvontaan!

Millaisia muistoja sinulla entisaikojen pääsiäisestä? Kerro muistosi Studio55.fin kyselyssä ja olet mukana kirja-arvonnassa. 

Miten vietitte pääsiäistä ennen vanhaan? Millaisia perinteitä pääsiäiseen kuului – mitä syötiin, juotiin ja miten aikaa vietettiin? 

Kuuluiko pyhiin jotain erityistä ohjelmaa vai eikö pääsiäinen eronnut teillä oikeastaan muista vapaista? Tapasitteko sukulaisia tai ystäviä vai oliko pääsiäinen hiljentymisen aikaa?

Kuuluiko virpominen pääsiäisperinteisiin? Miten virpomiseen ja pikkunoitiin suhtauduttiin tuohon aikaan? Entä kuuluiko pääsiäiseen suklaa- tai koristemunien piilottaminen tai etsiminen? Koristeltiinko kotia pääsiäistä varten?

Oliko perheellänne jotain pääsiäisperinteitä, joita vieläkin vaalitte? Onko pääsiäisen vietto mielestäsi muuttunut vuosikymmenten saatossa?

Onko jokin yksittäinen pääsiäinen jäänyt erityisesti mieleesi? Miksi? Kerro muistosi alla olevan lomakkeen kautta. 

Vastanneiden kesken arvotaan Katja Lahden ja Minna Sukuvaaran Kodin sisustussuunnittelun käsikirja (Docendo). Kirjan arvo on noin 30 euroa. Kysely on päättynyt.

Vastauksia voidaan julkaista nimettöminä tai nimimerkillä Studio55.fi-nettisivuilla. Yhteystietoja kysytään vain toimittajan mahdollista yhteydenottoa varten. 

säännöt

Lue myös:

    Uusimmat