Mainos

Kerjäläisten kaupustelu lähellä ryöstämistä

Poliisilaitokset eri puolilla Suomea ovat saaneet lukuisia ilmoituksia, joissa valitetaan kerjäläisten muuttuneen aiempaa aggressiivisemmiksi.

- Ilmoituksia tulee hätäkeskukseen päivittäin, sanoo kenttäkomisario Ilpo Korpelainen Pohjois-Savon poliisilaitokselta.

Perinteisen hiljaisen kerjäämisen ja katuspittamisen lisäksi kerjäläiset roikkuvat mukana, huutelevat eivätkä välttämättä jätä kielloista huolimatta rauhaan. Korpelaisen mukaan Kuopion seudulla ongelma on muuttumassa kesän ilmiöstä ympärivuotiseksi.

Yleinen tapa on myös myydä esimerkiksi kukkia torilla. Kaupustelu on muuttunut aggressiviiseksi ja tyrkyttäväksi.

- Toisinaan mennään jo ryöstön puolelle kun raha vaihtaa omistajaa ilman ostopäätöksen syntymistä. Yleensä myytävä tavara on arvotonta rihkamaa, jota myydään merkki- ja arvotavarana, Korpelainen toteaa.

Kerjäläiset syyllistyvät kuluttajansuojalain ja järjestyslain rikkomiseen aggressiivisella kaupustelullaan. Korpelaisen mielestä asiaan puuttuminen on hankalaa.

- Heidän kiinnisaamisensa ei sinänsä ole vaikeaa, mennään paikalle ja todetaan tapahtunut. Tutkinnassa ja sakottamisprosessissa vain voi mennä paljon aikaa, jopa vuosia. En tiedä onko mitään järkeä kiertää sakottamassa päivästä toiseen näitä samoja porukoita.

Yhteiskunnan on hankala ilman vakavampia rikkomuksia edes kieltää maahantuloa. Kansalaisia Korpelainen kehottaa olemaan ostamatta kerjäläisten rihkamaa.

- Jos kauppa ei kävisi, ei ongelmaakaan olisi.

Kerjäämisestä ja kaupustelusta puhutaan aamulla Huomenta Suomi -ohjelmassa klo 7.50.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.