Mainos

Kenraaliluutnantti Wächter kuollut

Kenraaliluutnantti Lasse Erik Wächter on kuollut. Hän menehtyi Oulussa sunnuntaina taisteltuaan sitä ennen syöpää vastaan yli kaksi vuotta. Wächter oli kuollessaan 60-vuotias.

Wächter muistetaan ennen kaikkea pitkäaikaisesta palvelustaan tasavallan presidentti Urho Kekkosen adjutanttina. Hän itse ei aluksi olisi halunnut ottaa tointa vastaan. Wächter sanoi olevansa oikea tankkiupseeri, eikä mikään salonkileijona.

Lasse Wächter siirrettiin kuitenkin tehtävään, jossa hän palveli lopulta 12 vuotta, ensin 3. adjutanttina, sitten 2. adjutanttina ja viimein seitsemän vuotta 1. adjutanttina. Hänet valittiin poikkeuksellisesti ensimmäiseksi adjutantiksi everstiluutnanttina, yleensä tehtävää hoitivat everstit ja kenraalit. Vuonna 1984 hänet siirrettiin sotilasasiamieheksi Washingtoniin.

Ennen sairastumistaan Lasse Wächter oli Pohjoisen maanpuolustusalueen komentaja Oulussa. Työtoverit ja ystävät luonnehtivat häntä karismaattiseksi johtajaksi ja tinkimättömän lojaaliksi esimiehilleen.

Wächter syntyi 10. elokuuta vuonna 1937 Porissa, jossa hän myös kirjoitti ylioppilaaksi. Varusmiespalveluksensa hän suoritti Porin Prikaatissa. Valmistuttuaan aktiiviupseeriksi Kadettikoulusta vuonna 1960 hän hakeutui Panssariprikaatiin, johon palasi Washingtonin jälkeen komentajaksi.

Vuonna 1990 Wächter ylennettiin kenraalimajuriksi ja kolme vuotta myöhemmin kenraaliluutnantiksi.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.